תושבי מרכז וצפון העיר זועמים: מי ישים סוף להפסקות החשמל?
פגיעה במוצרי חשמל, היעדר מזגן בחום הכבד ורמזורים שלא עובדים ועלולים לגרום לתאונות דרכים. תושבי מרכז וצפון העיר חיים במציאות בה הם סובלים מהפסקות חשמל מספר פעמים בשבוע ודורשים פתרונות. רז משולם, יו"ר ועד תושבי העיר: "המצב בלתי נסבל ודורש טיפול שורש". חברת החשמל: "מתנצלים על אי הנוחות. נמשיך לפעול בכדי להבטיח את איכות ואמינות אספקת החשמל"
תושבי מרכז וצפון העיר בנתניה החליטו לא לשתוק עוד. לדאבונם, הם נאלצו להתרגל למציאות בלתי אפשרית, הכוללת הפסקות חשמל חוזרות ונשנות. אם לא די בפגיעה במוצרי חשמל שונים, הרי שבימי הקיץ החמים שהייה במשך שעות ארוכות ללא מזגן הנה מטרד של ממש.
"הפסקות החשמל במרכז וצפון העיר החלו להיות תכופות יותר ואנחנו חווים אותן לפחות פעמיים-שלוש בשבוע. רוב הפסקות החשמל הן בשדרות בנימין, השבעה, סמילנסקי ואיתמר בן אב"י ובאזור. בכל פעם מתרצים את זה כבעיית מתח גבוה ובפועל לפעמים החשמל חוזר אחרי עשר דקות ולפעמים אחרי שעה", מתאר רז משולם, יו"ר ועד מרכז העיר. "לפעמים יש קפיצות קטנות פעם אחר פעם שהן הכי מסוכנות, ומוצרים חשמליים מתקלקלים להמון אנשים, כולל אותי".
משולם אף פנה בנושא לאהרון שיפר, מנהל אזור השרון בחברת החשמל, והאחרון ביקש שמות של רחובות וכן מיפוי שעות ותאריכים של אותן הפסקות חשמל. משולם סיפק לו את הנתונים האמורים ומקווה לטוב. "יש המון תושבים שסובלים מזה באופנים רבים, כמו להיתקע במעלית או אנשים מבוגרים ללא מזגן", הוא אומר. "אלה דברים מהותיים ובנוסף יש צמתים בהם הרמזורים לא עובדים ויש סכנה לתאונות".
חשוב לציין כי הנושא אף עלה בישיבת המועצה האחרונה בשאילתה של חברת המועצה עו"ד מירב רודה מטעם סיעת דרך חדשה. בין השאר כתבה כי "תושבי השכונות בדגש על מרכז וצפון העיר התרגלו למציאות מטרידה בה הם חווים חדשות לבקרים הפסקות חשמל חוזרות ונשנות שפוגעות באיכות חייהם וגורמות נזקים למוצרי החשמל. לעיתים אף מדובר בהפסקות חשמל ממושכות שמעבר להיותן מטרד של ממש, מהוות גם סכנה ממשית לבריאותם של תושבים מבוגרים שנאלצים לשהות שעות ממושכות לבדם בעודם מנותקים לחלוטין, ללא כל חשמל".
עו"ד רודה תהתה האם לעיריית נתניה אין כל קשר למצוקה שחווים תושבי העיר, וכן אילו מאמצים היא עשתה ועושה על מנת למנוע, או לכל הפחות לצמצם, הישנות מקרים אלו? חרף העובדה שהשאילתה הורדה מסדר היום בעקבות מצבה הרפואי של ראש העירייה, מרים פיירברג-איכר, זו התשובה שקיבלה עו"ד רודה מהעירייה באמצעות מינהל הנדסה ואגף תשתיות:
"1. הטמנת קווים – בכל רחבי העיר ובדגש על מרכזה וצפונה, מתוכננות עבודות הטמנה מאסיביות של קווי מתח. בחודשים הקרובים יחלו עבודות ברחובות ניצה, רבי עקיבא, השבעה ובן צבי. ההטמנה מחליפה קווים עיליים וצנרת ישנה, מגנה פיזית על הקו מפני פגיעה ומסייעת ליציבות הרשת".
"2. שנאים על עמודים – עיריית נתניה בתיאום עם חברת החשמל פועלת להקמת חדרי השנאה (חדרי טרנספורמציה, בכינויים 'חדרי טרפו') ברחבי העיר. שנאים מוטמנים מאפשרים את ביטולם של השנאים העיליים הישנים (שאחראים על חלק ניכר מאי היציבות של רשת החשמל). מדובר בחדרי טרפו הן במרחב הציבורי והן בפרויקטים פרטיים הכוללים חדרי טרפו. יצוין בהקשר זה, הערך המוסף המשמעותי של פרויקטי פינוי-בינוי, שכוללים כולם חדרי טרפו. יודגש כי היצע ההשנאה מסייע באופן ניכר ליציבות רשת החשמל, מפחית משך עבודות לחיבורי מבנים חדשים וישנים, ומהווה תשתית קריטית לטעינה חשמלית".
"אני שמחה שעיריית נתניה מתחילה לקבל אחריות עירונית בנושא ולנקוט בפעולות גם מצידה, כאשר במשך שנים הייתה נוהגת להעביר את נטל האחריות על כתפיה של חברת החשמל כאחראית הבלעדית למצוקת התושבים", הגיבה מירב רודה. "נמשיך כסיעה לעקוב האם ייושמו המהלכים שהובטחו על ידי הרשות, על מנת שסוף כל סוף יהיה שיפור ממשי בשטח לרווחת התושבים".
"אנחנו דורשים מחברת חשמל להיות בקשר עם העירייה, לעדכן בקביעות על הפסקות חשמל יזומות ואם צריך – לטפל", מסכם משולם. "המצב הזה פשוט בלתי נסבל ודורש טיפול שורש".
מחברת החשמל נמסר בתגובה: "בתקופה האחרונה אירעו מספר תקלות שהאחרונה שבהן הייתה ב- 19/6/24 בשעות אחר הצהריים כתוצאה מענף שנגע ברשת החשמל. לצורך שיפור אמינות אספקת החשמל ועל מנת להימנע ממקרים דומים , החברה מבצעת סדרה של עבודות שיפורים באזור. ב- 26.6.24 בשעות הלילה מתוכננת הפסקה יזומה במרכז העיר, רח' סמילנסקי פינת ירושלים, לצורך שיפור ושדרוג הרשת.
"מדובר בעבודה מורכבת הכוללת תיאומים רבים ,כלים כבדים וצוותי עבודה רבים כולל חסימת כביש. עוד מתוכננות עבודות שיפורים ברחוב סמילנסקי וברחובות ראש פינה והנגב, פעילות שתשדרג את רשת החשמל במרכז נתניה.
"אנו מתנצלים על אי הנוחות לתושבי מרכז העיר. נמשיך לפעול בכדי להבטיח את איכות ואמינות אספקת החשמל לכלל תושבי העיר נתניה, על ידי ביצוע עבודות אחזקה ואיתור גורמים העלולים לגרום לנזקים, באמצעות בדיקות תרמוגרפיה, סריקות על הקווים, גיזומים ועוד".