פרויקט שוברי הגלים הגדול ביותר בנתניה יוצא לדרך תמונה: עיריית נתניה

החלה הקמת שוברי הגלים הדרומיים בנתניה. מדובר בשלב ב' של פרויקט שוברי הגלים הגדול ביותר בישראל 

החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון התחילה לבצע את השלב השני בפרויקט הגנת המצוק בנתניה בחלקו הדרומי.

טקס תחילת העבודות התקיים בשבוע שעבר במעמד השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, ראש העיר נתניה, מרים פיירברג-איכר, מנכ"ל החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון, אילן לביא, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, אסף יזדי, ומנכ"ל העירייה, יורם כהן.

העבודות, כוללת של כ-100 מיליון ש"ח, יכללו: בנייה של שישה שוברי גלים בקטע החוף שבין חוף לגון מדרום למלון איילנד מצפון, בהמשך ל-6 שוברי הגלים שכבר הוקמו מצפון להם, והזנת חול בחופים בהיקף של כ-250 אלף מ"ק על מנת להרחיב את החופים לתועלת הציבור ולהרחיק את גלי הים משפת המצוק על רקע משבר האקלים ועליית מפלס הים. שוברי הגלים יספקו הגנה ימית משמעותית ובסיום הפרויקט יזכה הציבור לתוספת שטחי חוף בהיקף של למעלה מ-30 דונמים בנוסף ל-30 הדונמים שכבר התווספו בחלק הצפוני. העבודות צפויות להסתיים בעוד כשנתיים.

למען בטיחות הציבור: חל איסור להיכנס לתחומי השטח בו יבוצעו עבודות הזנת החול והקמת שוברי הגלים. המעבר והשהייה בקטע החוף שבין חוף לגון לחוף סירונית יישארו סגורים עד לסיום העבודות.

ההגנה על המצוק בנתניה הינו פרויקט שוברי הגלים הגדול ביותר שמקודם בארץ, וכולל הקמת 12 שוברי גלים מחוף סירונית דרומה עד לחוף לגון והזנת חול לצורך הרחבת רצועת החוף. הפרויקט שהחל באפריל 2021 מתפרש על פני כ-3.5 ק"מ של רצועת חוף. את תכנית ההגנה על המצוק החופי יזמה ומקדמת החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון בשיתוף עם המשרד להגנת הסביבה ועיריית נתניה.

במסגרת שלב א', הקטע הצפוני של הפרויקט בין סירונית למעלית, הושקעו כ-100 מיליון שקלים, שכללו הקמת שישה שוברי גלים והזנת חול בהיקף של 200 אלף מ"ק לצורך הרחבת החופים.

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: "הים התיכון הוא אחד מנכסי הטבע החשובים בעבור מדינת ישראל והוא מהווה משאב תיירותי וכלכלי בעבור תושבי העיר נתניה. בזכות שיתוף הפעולה שיש בין המשרד להגנת הסביבה, החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון ועיריית נתניה אנחנו משמרים את קו החוף של נתניה. ההגנה על מצוקי הים התיכון היא משימה לאומית שהמשרד להגנת הסביבה מקדם לאורך כל חופי הים התיכון, ובעיר נתניה בפרט. אנחנו נמשיך לפעול ככל האפשר לשמור על הסביבה הימית והחופית של ישראל".

ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג-איכר: "פרויקט ההגנה על המצוק הינו פרויקט דגל של נתניה אותו מבצעת החברה להגנה על מצוקי החוף – חברה שהוקמה לאחר אינספור ישיבות שקיימתי בנושא עם גורמי הממשלה השונים ובעקבות פנייה שלי לבג"צ. מדובר באחד הפרויקטים החשובים, החדשניים והשאפתניים שנעשים בארץ. במסגרת הפרויקט הוקמו בחופי נתניה 6 שוברי גלים ובביצוע – 6 נוספים. בכוונתי לקדם פתרונות הגנה גם על המצוק הצפוני. זכינו וזכתה נתניה".

מנכ"ל החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון, אילן לביא: "שימור המצוק החופי בנתניה הוא משימה לאומית. כבר היום עומדים על תילם שישה שוברי גלים שהוקמו בשלב הראשון של הפרויקט וכעת נוכל להשלים את הפרויקט ולבנות 6 שוברי גלים נוספים ולהרחיב את החופים, על מנת לספק הגנה טובה וראויה למצוק החופי. אני מודה לעיריית נתניה על הליווי והתמיכה בהליך המורכב של השלמת ההיתר ועל שיתוף הפעולה הטוב במהלך הקמת שוברי הגלים ובטוחני שזה ימשך גם בשלב השני. החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון תמשיך לפעול יחד עם המשרד להגנת הסביבה ועיריית נתניה על מנת להבטיח שהמצוק וחופי הים יהיו פתוחים ובטוחים לציבור עוד עשרות שנים קדימה תוך מיצוי הפוטנציאל הטמון ברצועת החוף".