עוד ישיבת מועצה סוערת בעיריית נתניה צילום: נתניה נט 

סאגת המלונות בפולג, שלהבות חב"ד ומוכנות העיר למלחמה: האופוזיציה בנתניה עובדת שעות נוספות, ולא פחות מ-16 שאילתות הועלו בישיבת המועצה האחרונה, חלקן הובילו לעימותים חזיתיים בין חברי המועצה. כל הפרטים 

ישיבת מועצה סוערת בנתניה הפכה אמנם לעניין שבשגרה, אבל בכל הנוגע לעימותים בין חברי המועצה, מתברר שתמיד יש לאן לעלות. לא פחות מ-16 שאילתות הוגשו בישיבת המועצה השבוע, שנמתחה על פני כארבע שעות תמימות. לאחר הענקת תעודות הוקרה, רובן בתחום הספורט, וסקירה מקיפה של מנכ"ל המועצה, יורם כהן, בנושא הביטחוני, החלו השאילתות ועד מהרה הטונים עלו בהתאם.

שאילתה שעוררה סערה גדולה במיוחד הייתה של חברת האופוזיציה, עו"ד מירב רודה, ונגעה לנושא כאוב במיוחד בנתניה בשנים האחרונות – סוגיית בית הספר שלהבות חב"ד, ורצונם למוסד לימודי קבוע, ראוי ונגיש.

"מזה 7 שנים שתלמידי בית ספר שלהבות חב"ד מועברים ממבנה למבנה, כאשר בחלק גדול מהמבנים יש מחסור בנגישות".

עוד הוסיפה רודה כי "הצעת הרשות להקמת מבנה קבוע באגמים ב' נפסלה בהתנגדות נמרצת של תושבי השכונה ואף ע"י הורי בית הספר, מתוך ראיה שלא פותרים בעיה בבעיה אחרת. בית ספר שהוא על אזורי ומתיימר לגדול, לא הגיוני שימוקם בלב שכונה עם בעיות תחבורה קיימות". רודה תהתה בין השאר האם יש כוונה אמיתית להקים לתלמידים מבנה קבוע, ראוי ונגיש, היכן הוא יהיה ומה הצפי להקמתו?

יו"ר מועצת העיר, דודו סלמה, השיב בין השאר כי "בית הספר שלהבות חב"ד ממוקם במבנה קבע גדול ומרווח ברמת ידין. המבנה כולל פרוגרמה של 24 כיתות, חדרי ספח וחדרי חינוך מיוחד. בית הספר יכול להכיל עד 840 תלמידים בפרוגרמה הקיימתץ".עוד הוסיף כי בשנתיים האחרונות בוצעו במקום שיפוצים לרווחת התלמידים בסך של כשני מיליון שקלים ובשלב זה אין הכרה בצורך להקמת בית ספר חדש.

"לא על דעת העירייה"

כאן לקחה ראש העירייה, מרים פיירברג איכר, את זכות הדיבור. "רק כדי לדייק, בית הספר הזה הוקם שלא על דעת העירייה בלשון המעטה. כפי שלצערי קורה במגזר הדתי-חרדי וממלכתי-דתי, אנשים קובעים לעצמם שמשהו לא מתאים להם, מתחילים בקטנה ויוצרים לחץ של הורים. זה מעגל קסמים שאנחנו מכירים אותו, הלחץ של ההורים עובד ובית ספר שלהבות חב"ד לא היה צריך לקום. הוא הוקם כביכול לחילונים ולא לתלמידי חב"ד הרגילים. יש הרבה ביקושים, אבל אנחנו לא תמיד יכולים לעשות תוכנית כבקשתך. יש גם משרד חינוך ואנחנו לא פועלים בחלל ריק".

עוד הוסיפה ראש העירייה כי "ההורים באמת לחצו ובחב"ד אוהבים קודם כל לקבוע עובדות בשטח, והם לא היחידים. בסופו של דבר היה סיכום עם ההורים שתהיה כיתה אחת לשכבת גיל וזה יהיה א'-ו' בלבד. אלא ששום דבר מהסיכום הזה לא מעניין ולא עומדים בו היום. מנהלת שלהבות חב"ד בוודאי אינטרסנטית, לא אישית, אלא לטובת בית הספר וזה לגיטימי, אבל אני מספרת עובדות איך בית הספר קם. אני עונה מתוך כבוד אלייך, אני לא חייבת לענות".

"המנהלת מתייחסת להיום, אבל לא מכירה את ההיסטוריה. אנחנו מאוד מכבדים את הפעילות שנעשית בבית הספר וזה שהם הצליחו למשוך תלמידים מדבר בעד עצמו ומראה על צורך, אבל עשינו הכל במלאכת מחשבת כדי להעביר ולענות על הצורך, למרות שמשרד החינוך לא נתן לנו ולו כיתה אחת", הבהירה ראש העירייה. "לקחנו מבנה מדהים ששימש בעבר בית ספר יסודי, והיום הוא שופץ ומכיל את התלמידים. אין שום סיבה שהוא יעבור למקום אחר".

רודה ניסתה להגיב, ראש העירייה וסלמה טענו כי היא מתפרצת ולא מכבדת את הדיון, אך הראשונה לא ויתרה: "אם המנהלת הייתה שבעת רצון היא לא הייתה פונה יחד עם ההורים. אין פה חזירות, יש פה רצון לתנאים בסיסיים שתלמידי בית הספר הזה לא מקבלים. לא משנה כמה תקטעו אותי, השיפוץ של בית ספר שז"ר נעשה כפלסטר בלבד והילדים כרגע לומדים בתנאים לא תנאים".

"אני מצהירה שאני אינטרסנטית לגבי עיריית נתניה", חתמה מרים לפני שעזבה את האולם, בעוד רודה קובלת על כך שלא זכתה להקריא את שאלת ההמשך. "ראיתי מראש לאן את חותרת ואת עושה כאן מניפולציה זולה שעושים בכיתה א' ". לא מכובד בלשון המעטה.

שאילתה נוספת הועלתה על ידי חבר המועצה אלון אלרואי, בנושא שיווק קרקעות מלונאות בחוף פולג. "במהלך מערכת הבחירות הוציאו דודו סלמה וראש העיר מרים פיירברג פוסטים ופרסומים בעיתונות על הסדרה שהעירייה יחד עם התושבים הגיעו אליהם להעתקת מלונות מהקרקע בעיר ימים ובשירת הים וכי במקום תוקם גינה ייחודית", כתב אלרואי. "כבר בזמן הפרסום היינו מאוד סקפטיים וביררנו ברמ"י ונאמר לנו שלא היה הסכם ואין הסכם". בין השאר תהה האם אכן יש הסכם בנושא עם רמ"י, האם המכרז בעיר ימים למלון המדובר בוטל ומה עמדת היועמ"שית להשלכות על קופת העירייה?

"כזכור, ראש העיר פנתה לפני מספר שנים לרמ"י להקפיא את שיווקו של מגרש המלונאות הצפוני. רמ"י נענתה לבקשה והשיווק השלישי הוקפא", נאמר בתשובת העירייה. "על מנת לעשות שימוש מיטבי במגרש הצפוני, העירייה הטילה צו גינון (בתיאום עם רמ"י) והכינה תכנון אדריכלי שמהווה חלק מעבודות הפיתוח של מתחם המלונות. בקשר למגרש הדרומי, אכן מתקיים דיאלוג בין יזם המלון הדרומי לרמ"י, ויצוין כי מאז, היזם אינו מקדם בקשה להיתר בנייה במגרש הדרומי. לעמדת היועמ"שית, היזמים רשאים לפעול לפי התוכניות המאושרות ואין להם על מה להלין, כאשר אלה בוחרים לפי שיקולם להגיע להסכמות שונות מול רמ"י".

"מצפה לקבל תשובות"

סערה נוספת התפתחה בעקבות שאילתה של חברת האופוזיציה הטרייה, אירנה ליבשיץ, בנושא מצבת המרחבים המוגנים העומדים לרשות הציבור בשטח הרשות המקומית. בדבריה הזכירה ליבשיץ למרבית תושבי העיר, לרבות תושבי מרכז וצפון העיר, אין מרחבים מוגנים בדירות וברובם המכריע של דיירי הבניינים באזורים אלו אין אף מרחב מוגן קומתי ו/או מקלט ייעודי. עוד הדגישה כי זה מחדל חמור שעלול להביא לאסון כבד ואף לגבות מחיר בנפש.

בין השאר נכתב בתגובת העירייה כי "בשעת חירום המקלטים פתוחים. אם לא מוצאים מי נעל, הפיקוח לאחר התראה מגיע עם דיסק ופורץ את המנעול. בנוסף הייתה פעילות של מחלקת שכונות והם טיפלו עם מתנדבים בעשרות מקלטים פרטיים, כולל צביעה". עוד הובהר כי בעיר 75 מקלטים ציבוריים, מתוכם 55 דו תכליתיים שמיועדים לטובת הקהילה, כולם פתוחים ותקינים לשימוש הציבור הרחב.

עוד נכתב כי עובד אחראי מקלטים מגיע כל עשרה ימים למקלט, בודק ומתקן על פי צורך, וכן כי כלל הנציגים במוקד 106 חשופים למידע ביטחון וחירום לרבות נושא המקלטים הן בניהול ידע והן באתר העירוני, וכי הנציגים מתודרכים ומתורגלים בהתאם.

קשה מאוד לומר שהתשובות סיפקו את ליבשיץ, שהביעה את מורת רוחה במהלך הישיבה: "כשאני מעלה שאילתה אני מצפה לקבל תשובות, ואתם רוצים להשמיע את מה שאתם רוצים להשמיע, זה הכל", טענה. "אני לא משמיע, אלא מקריא תשובה של הדרג המקצועי", הגיב דודו סלמה. "יכול להיות שהיא לא מוצאת חן בעינייך, אבל זו התשובה".

כאמור, וכמיטב המסורת, קשה מאוד למצוא בישיבות העירייה אפילו רגע אחד משעמם.