האם בתי הספר העל יסודיים בנתניה יושבתו מחר?
רשת בתי הספר "אורט" ו"בני עקיבא" לא יצטרפו לשביתה מחר
לפני שבועיים כתבנו על מאבק מורי הקונסרבטוריון על משכורתם. במאבק דורשים מורי הקונסרבטוריון להשוות את שכרם לזה של מורי התיכון. לטענת רן ארז, יו"ר הקונסרבטוריון ויו"ר ארגון המורים העל יסודיים, מורי הקונסרבטוריון מועסקים ע"י העירייה בתנאים של עובדי קבלן ואף פחות מזה. במכתבו כתב "מדובר בניצול של מורים מומחים בתחומם אשר עובדים ללא אפשרות לצאת לשבתון, ללא קידום בשכר, ללא כל קשר בין השכלתם האקדמית לשכר שהם מקבלים, ללא קידום בוותק, בהעסקה אישית לפי שעות, בלי ימי מחלה וללא כל ביטחון תעסוקתי וסוציאלי. יתר על כן, בחלק מהמקרים הם מועסקים כעובדי קבלן ללא זכויות בבתיה"ס ואף מכינים תלמידים לבגרות".
סגל: "נמתין לראות איזה בית ספר לא פתח את שעריו"
סמדר סגל יו"ר ועד ההורים העירוני, מתנגדת להשבתה ומסרה "הנחיתי את ועד ההורים העירוני לשלוח את התלמידים לבית הספר. אני רואה בכך שיא החוצפה, השבתת עיר שלמה בשל חוג המתקיים אחר הצהריים. אם מנהלים משא ומתן אין לעשות זאת על גב התלמידים וההורים, בודאי כשמדובר בחינוך הבלתי פורמאלי, אין זו הדרך", עוד הוסיפה סגל "ועד ההורים העירוני מתנגד לשביתה של רן ארז ורואה בכל מורה שבוחר לא לבוא מחר לבית הספר כמי שפוגע בתלמידים ובהורים. אני קוראת לכל ההורים לשלוח את התלמידים לבית הספר. אנחנו נמתין לראות איזה בית ספר לא פתח את שעריו
תגובת העירייה
אנו מתנגדים להשבתה הפראית שאינה חוקית ורואים בחומרה רבה את המהלך החד צדדי אותו נוקט רן ארז ואת התערבותו בתחום החינוך הבלתי פורמאלי.
דרישתו של ארז להשוות את שכרם של מורי הקונסרבטוריון לשכרם של מורי התיכון אינה הגיונית בעליל, שכן הקונסרבטוריון, חשוב ככול שיהיה, הינו חוג למוסיקה. בעוד שמורי התיכון מלמדים עשרות תלמידים בקבוצה, מחברים ובודקים בחינות ועבודות, מטפלים בכל הבעיות המורכבות בכיתה ומחוצה לה - מורים לנגינה בקונסרבטוריון מלמדים באופן פרטני, תלמיד אחד, שבחר ללמוד אצל מורה מסוים. לפיכך אין כל בסיס להשוואה ביניהם, ומכאן שעצם הדרישה להשוואת השכר היא שערורייתית ופוגעת בראש ובראשונה במורי התיכון ובמעמסה המוטלת על כתפיהם.
נדגיש כי ההשבתה, המעמידה את הילדים כבני ערובה, הינה צעד קיצוני ביותר העלול להביא לכריתת הענף עליו יושבים המורים ואף לסגירת הקונסרבטוריון, ונשקול צעדנו בהתאם לכל דין.
למען הסר ספק נציין כי מדריכי הקונסרבטוריון מקבלים שכר ראוי והוגן, אנו בעיצומו של משא ומתן וכן בהליך גישור.