גבולות העיר נתניה מתרחבים צילום: עיריית נתניה

העיר השמינית באוכלוסייתה בערי מדינת ישראל המונה קרוב ל-200,000 תושבים מראה סימני צמיחה וגדילה?

בשנים האחרונות תופסת העיר תאוצה וכל מספר חודשים, ניצבת בפני עשייה וצמיחה מחודשת. אי אפשר שלא להבחין באצטדיון המרשים והמואר בלילה או שלא לשים לב לעבודת בניית תחנת הרכבת. 

חדשות מקומיות - גבולות העיר נתניה מתרחבים

(צילום: עיריית נתניה)

עיר בתנופה והיד עוד נטויה

הקמת מרכזי קניות שופעים, בנייה של מחלפים חדשים שיקלו על עומסי התנועה. הקמת בתי ספר חדשים, שדרוג חצרות גני ילדים, פיתוח מרכז קהילתי בצפון העיר, בניית פלנטריום, המשך פיתוח מרכז העיר ונראה כי היד עוד נטויה.

נתניה היא יעד מרכזי לתושבים הסובבים אותה. רבים מתושבי השרון והסביבה נוערים אליה מידי יום, מבלים בה ומגדירים אותה כמרכז הקניות הראשי שלהם. "את רוב הקניות הגדולות והמרכזיות שלנו לסופ"ש אנחנו נעשה בעיר. כנראה שנגיע לרמי לוי או לשופרסל דיל באזור התעשייה. כשמדובר בקנייה גדולה החסכון הוא משמעותי" כך טוענת תושבת אבן יהודה שמגיעה לעיר מידי שבוע. גם התושבים מרוצים וטוענים שלא צריך לצאת מהעיר. תושבת העיר מספרת

 "יש לנו כאן הכל. אני קמה בבוקר פותחת את החלון וכנגד עיני הים. אני יורדת למטה לשתות קפה בבית הקפה הצמוד. אחר כך עושה סיבוב בקניון עיר ימים, בערב מגיעה למכון הכושר ובלילה מקנחת בסרט בגולובס מקס ביכין או במשקה בפאב המקומי. העבודה שלי פה בעיר אז גם אין לי פקקים".

פריחת חברות ההי-טק באזור התעשייה פולג

אי אפשר להתעלם מקיומן והגעתן בשנים האחרונות, של חברות בינלאומיות וישראליות בכירות, כדוגמת: HP, סיסקו, איקאה, סלקום, צים, אלביט, איביי חברות הדלק ועוד. כיום חברות הייטק, 'סטארטפים' וחברות אשר נמצאות בראשית דרכן מחפשות כיוונים חדשים להשתקעות ארוכת טווח או לבניית מגדלי משרדים ללא נזקים כלכליים משמעותיים. נראה כי העיר נתניה היא המענה.

נתניה מתפתחת ונמצאת בגולת הכותרת בתחומי החינוך,התרבות והספורט. זו השנה השלישית ברציפות שנתניה זוכה בפרס שרת התרבות והספורט על עשייה תרבותית, מגוונת, מרתקת ומעניינת.

הלוחמת במאבק על הרחבת גבולות העיר

את התנופה של העיר ניתן לזקוף לזכותה של מרים פיירברג-איכר שמכהנת כראש העיר מזה כ-17 שנים, וידה עוד נטויה. האתגר הגדול שכעת ניצב בפני פיינברג הוא הרחבת גבולות העיר. העירייה מבקשת להעביר לתחומה מאות דונמים משטחיהן של המועצות האזוריות השכנות. פיירברג פועלת ביתר שאת מול משרדי הממשלה על הרחבת תחום השיפוט של העיר לטובת רווחת תושביה ולמען הדורות הבאים. בינתיים נרשם הישג משמעותי - שר הפנים אישר את החלטת ועדת הגבולות שהמליצה על הרחבת שטחי העיר ובמסגרת ההחלטה יועברו לתכנון המרחבי של העיר כ-6,095 דונם ובחלק ניכר מהשטחים יהיה שיתוף פעולה בין עיריית נתניה ובין המועצות הגובלות, לטובת ורווחת התושבים. יוזמת המהלך ראש העיר מירים פיירברג-איכר:

"זהו יום חג עבור העיר נתניה, עיר קולטת עלייה, המעניקה שירותים נרחבים לא רק לתושביה. הפרסום ברשומות, חותם תהליך עשיית צדק חלוקתי חשוב לעירנו, שתיהנה כעת מחלוקת הכנסות עם המועצות האזוריות לב השרון, עמק חפר וחוף השרון".

מאיפה לוקחים שטחים ולאן מעבירים אותם?

ממועצה אזורית עמק חפר, יועבר שטח A הכולל את מלון בלו ביי, שטח 1A המיועד למכללה, קריית ממשלה, גני אירועים, מרכז קונגרסים וקאנטרי קלאב. בסך הכל יועברו כ-255 דונם.

מהמועצה האזורית לב השרון יועברו שטחי 1B עד 5 B הכוללים אזור מגורים, בית עלמין ואזור תעסוקה משותף לנתניה ולב השרון. בסך הכל יועברו כ-1,400 דונם.

מהמועצה האזורית חוף השרון יועברו שטחי C1 ו- C2 שישלימו את אזור התעסוקה המשותף נתניה-לב השרון. לנתניה יועבר גם שטח C3, שבחלקו הצפוני מתחם תעסוקה קיים ה'גרנד נטר', ובחלקו הדרומי שטח המיועד לתכנית האב של חוף השרון לתעסוקה. בסך הכל יועברו 240 דונם שלא בהסכמה.

רצועה של 400 מטרים (4,200 דונם) ממימי הים התיכון תועבר לתחום שיפוט נתניה. יצירת רצועת החוף מאפשרת קידום תכנית מח/280 שתאפשר בניית שוברי גלים והרחבת רצועת החוף, במטרה להגן על המצוקים המצויים בסכנת התמוטטות.

ומה לנו התושבים יוצא להרוויח מכל זה?

  • גידול ניכר במקומות עבודה נוספים
  • הרחבה ותכנון אזורי תעשייה ותעסוקה חדשים.
  • קידום פרויקטים בבניה ותשתית. חיבור דרכי גישה של קריית השרון לעבר כביש 561.
  • הגדלת היקף הארנונה העירונית ממסחר ותעשייה שתביא להגדלת תקציבים לחינוך, תרבות ורווחה.
  • העברת שטחי תיירות נוספים לעיר.
  • צדק חלוקתי.
  • הקמת מבני ציבור.
  • מינוף וצמיחה.

מסתמן כי נתניה הופכת לבירת היזמות החדשה. פיינברג 'פייטרית' אמיתית אשר נלחמת במאבק עיקש למען טובות ורווחת תושביה, אין ספק שבזכותה עוד צפויים הישגים רבים לעיר.