פרסומת היכל התרבות
 קיץ במוזיאון הישראלי לרפואה ומדע בטכנודע חדרה צילום: רמי זרנגר

ילדי ישראל מוזמנים לסייר בין הלב לבין המוח הגמיש במוזיאון הישראלי לרפואה ומדע הראשון בישראל בטכנודע חדרה

בתערוכת הלב תיכנסו לתוך לב ענק, ותגלו כמה קשה הוא עובד, תשמעו סרטון ותוכלו לעמוד ליד לב ענקי הנישא לגובה של 5 מטרים. בתערוכת הלב מגלים כמה קשה הוא עובד. מגלים, ע"י הפעלת המוצגים כיצד יודע הלב מתי לפעום? כמה פעימות הלב של כל אחד פעם עד היום, של מי פועם הלב מהר יותר, של נשים או של גברים ? גם נכנסים לחדר ניתוח אינטראקטיבי, והופכים לקרדיולוגים. בחדר צנתורים מצילים סימולטור אנושי מהתקף לב ומתנסים במכשיר האולטרסאונד. משם תמשיכו לתערוכת "הידעת?" ותגלו את נפלאות גוף האדם והטכנולוגיות הרפואיות החדשניות, עומדים ממול מודל של עין ענקית ומגלים, שאנחנו רואים הפוך. איך אפשר לייצר הבעות פנים? איך המיקרוסקופ מאפשר לראות את העור בהגדלה, כמו שעין רגילה לא יכולה לראות? ותסיימו בתערוכת הריאות תמדדו, בין השאר, את כמות החמצן בדם. שם מפעילים מוצג הממחיש את הצורך בסרעפת, מגלים מה מייחד את הנשימה של הכבאי, של מטפס הרים, או של עובר ברחם. גם מתנסים בשימוש בסטטוסקופ בסימולטור אנושי בחדר ניתוח, ולבסוף, מצילים חיים בהנשמה מלאכותית של סימולטור נחנק.

בתערוכת המוח הגמיש המופלאה, תפעילו מודל מוח ענק ותגלו אילו אזורים מתעוררים בכל סוג גירוי. תלמדו מה זה תעתועי מוח? איך משפרים את תפקודו? כמה מידע יכול להכיל המוח? האם המוח פעיל יותר ביום או בלילה? מה מרגישים כשנוהגים שיכורים ברכב סימולטור לאחר שתיית אלכוהול? האם אפשר לשלוט בכדור בכוח המחשבה בלבד? למה המוח חייב שנישן? ולסיום, נכנסים לחדר ניתוח, להמחשת טיפול רפואי באירוע מוחי חריף ועוד.
בתערוכת הגנטיקה מבינים כיצד תכונות עוברות מדור לדור ומה גורם להבדלים בין האנשים השונים. עומדים מול הסליל הכפול הענק של ה- DNA ומבינים מהו "כתב סתרים" שיסודות. 

החיים צפונים בו? מה הופך כל אחד למיוחד? מה מכתיב את הגובה ואת צבע העיניים? מהי מוטציה ומהו עיוורון צבעים? וכיצד מהנדסים וירוסים לצורך הרפואה המודרנית?
ולסיום בתערוכת החיידקים והווירוסים, מכירים מגוון רחב של מיקרואורגניזמים, את המחלות להן הם גורמים וכיצד הרפואה המודרנית מתמודדת איתם. נכנסים למיצג של עולם החיים המזערי הקיים מסביב ובגוף. מהן מגיפות? ומה עושים החיסונים לגוף? ואפילו פוגשים את הקורונה.

הביקורים במוזיאון הרפואה מתקיימים רק במסגרת סיורים מודרכים, ולכן מחייבים תיאום והזמנה מראש. כל סיור אורך כשעה וחצי. המוזיאון מומלץ לילדים מגיל 6 ומעלה.

ייחודו של מוזיאון הרפואה הראשון בישראל, הנו שהוא מבוסס על השילוב שבין מדע, רפואה וטכנולוגיה. המוזיאון למדע ורפואה בטכנודע חדרה, נפתח תחת הקונספט "קפיצה לתוך גוף האדם" ונותן הצצה נדירה וחוויתית הישר לתוך מבנה גוף האדם ותפקודו בדגש על לימודי אנטומיה, הפיזיולוגיה של גוף האדם וחולשותיו, פתולוגיה וחשיפת בעיות, שיטות הטיפול השונות, טכנולוגיות מתקדמות, וכל זאת באמצעים חזותיים מתקדמים ואינטראקטיביים, שנותנים חוויה והתנסות ומאפשרים לילדים למידה מעמיקה.

פעילות סייבר בשילוב AI

במהלך חודש אוגוסט תתקיים פעילות בסימן "האקדמיה לבלשים מתחילים" עם פעילות סייבר בשילוב AI כדי להציל העולם ממשבר שוקולד בינלאומי.
מלאי הקקאו העולמי הולך ומצטמצם בעקבות משבר האקלים, המדענים שלנו נסעו עד אקוודור ומצאו חלופה הולמת. לצערנו, גורמים מתחרים פרצו לביתם וגנבו את כל המידע החשוב. בעזרת משימות הילדים יעזרו להציל את העולם ממשבר השוקולד העולמי. בעזרת פעילות סייבר מיוחדת של בלשים מתחילים בשילוב AI , כעת ילדי ישראל יהפכו לבלשים, ויעזרו לאתר את המידע האבוד, לתפוס את החשודים ולהציל את העולם ממשבר השוקולד העולמי.
לצורך פענוח הפשע יעמדו לרשות כל החוקרים הצעירים שלוש סדנאות פעילות. בכל סדנא יצטרכו לפתור חידות ולערוך ניסויים, מה שיקרב אותם אט אט לפתרון התעלומה. כל המבקרים יעמדו מול אתגר הסייבר - אתגר שיוצג לבלשים הצעירים, שיעזור לנו להתחקות אחר ההאקר שפרץ לביתם של המדענים וביחד ינסו לשחזר את המידע האבוד.
עוד במסגרת הפעילות תתקיים סדנא לבלשים הצעירים יותר, לגיל הרך, בסדנא זו נכיר את מרכיבי השוקולד, ננסה להבין האם הוא בריא או לא? ומה הם התחליפים הקיימים כיום בתעשיית המזון.

מחיר כרטיס מעל גיל 8 : 70 ₪ לאדם (לפני מבצעים) , ילדים מגיל 3 עד גיל 8 – 35 ₪