חזה עוף צלוי עם ריבת חבושים

מתכון לחזה עוף צלוי, מוגש עם ריבת חבושים באדיבות צ'רלי פדידה ל"יינות ביתן", מתאים ל-4 מנות

  • זמן הכנה: שעתיים וחמישים דקות
  • דרגת קושי: בינוני

מצרכים

  • 4 חזה עוף שלם עם עור 
    4 כפות שמן זית 
    1 שן שום קלופה 
    2 ענפי קורנית

  • מצרכים לריבת חבושים
  • 3 חבושים

    300 ג' סוכר
    1/4 כוס מים
    מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה

  • אופן הכנת הריבה 

    חותכים את החבושים ל- 4, מסירים את הגלעינים ואז לקוביות גדולות.
    מעבירים את החבושים לסיר גדול בעל תחתית כבדה.
    מוסיפים את הסוכר, המים ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
    לאחר הערבוב משאירים את התערובת לשעתיים מנוחה ומערבבים שוב
    מעלים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה
    מנמיכים להבה ומכסים למשך כ- 10 דקות נוספות
    מסירים את המכסה וממשיכים בבישול עד שהריבה הופכת סמיכה וכהה מעט.

    אופן הכנת חזה עוף
    מחממים מחבת ומוסיפים מעט שמן
    כשהשמן חם מתחילים בטיגון החזה מהצד של העור כ- 2 דקות או עד לצבע זהוב
    מוסיפים שום וקורנית והופכים את החזה לטיגון בצד שני עוד כ- 2 דקות
    מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכניסים את החזה עוף ל- 5 דקות צלייה
    לאחר כ- 5 דקות מוציאים את החזה כאשר הוא עשוי למחצה
    מוסיפים מעל ריבת חבושים מוכנה
    מכניסים לתנור לעוד 5 דקות לספיגת טעמי הריבה בחזה עוף ומגישים 

מתכונים נוספים באדיבות צ'רלי פדידה ל"יינות ביתן"

לחמניות במילוי בשר טלה

מתכון לטרטר סלמון בתוספת לימון