מתכון לעוגיות תמרים של שושנה
מתכון לעוגיות תמרים מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. "עבודה עם בצק פריך היא מאוד מהירה. ככל שפחות לשים את הבצק, הוא טוב יותר ונח יותר לעבודה".
- זמן הכנה: 25 דקות
- דרגת קושי: קל
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
-
שמים את כל החומרים יחד בבלנדר
מערבבים עד שהבצק מתגבש (בערך דקה)
מכניסים את הבצק למקרר חצי שעה
מחלקים ל-4 כדורים
מרדדים כל כדור לעלה
מורחים ממרח תמרים ואגוזים קצוצים
מגלגלים לרולדה וחותכים לעוגיות
מכניסים לתנור לחום 170 מעלות לכ-35 דקות
מוציאים כשהעוגיות עדין לבנות ומשחימות מעט.
ניתן לפזר אבקת אפייה - מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
- עוגת תפוזים
- בלינצ'ס גבינה וצימוקים
- עוגיות ירח
- אטריות ביצים לפסח
- מתכון למצה ברייט
- מתכון לגפילטע פיש
- מתכון לקניידלך
- ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין".
לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח
ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808