מתכון מנצח לסופגניות לחג חנוכה
לכבוד חנוכה, מתכון לסופגניות עשירות, רכות ונימוחות בפה, במילויי קרם פטיסייר, באדיבות רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת בתי קפה בייגה
- זמן הכנה: שעתיים
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
1 קילו קמח. 50 גרם שמרים טריים. |
|
אופן ההכנה
משתמשים בוו לישה, שופכים קמח לקערת המיקסר מוסיפים שמרים ומערבבים היטב.
מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, מערבלים הכל במהירות נמוכה עד קבלת בצק אחיד.
מוסיפים מלח ומערבלים במהירות גבוהה, שוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מוסיפים חמאה ומערבלים עד שנטמעת היטב בבצק.
מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שהכפיל את נפחו, מחלקים את הבצק ל-30 ומגלגלים ל-30 כדורים.
משמנים את הכדורים למניעת התייבשות, ומניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחו שוב.
ניתן לטגן בשמן עמוק עד שיזהיב מעט וכשמצטנן יש להכניס באמצע הסופגנייה את המילוי.
למילוי קרם פטיסייר
להרתיח חלב עם וניל (יש לגרד את גרגרי הוניל מהמקל.
בקערה נפרדת לערבב ביצים סוכר וקורנפלור ולהוסיף את החלב לביצים.
יש לעשות תחילה השוואת טמפרטורות, להחזיר לאש ולבשל על אש נמוכה עד הסמכה.
להעביר דרך מסננת למניעת גושים, לכסות בניילון נצמד ולקרר לילה במקרר.
למלא את הסופגניה.
מתכונים נוספים באדיבות קפה בייגה