מתכון לאוזני המן במילוי פלורנטין
לכבוד פורים, מתכון עשיר וייחודי לאוזני המן במילוי "פלורנטין" (מגוון אגוזים שונים מובחרים) באדיבות רשת קפה בייגה
זמן הכנה: שעה
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
מרכיבים מלית : |
|
אופן ההכנה
שמים את השמנת, סוכר, חמאה והדבש בסיר מבשלים עד רתיחה תוך כדי עירבוב עד קבלת גוון קרמל בהיר וסוגרים את האש.
מוסיפים את האגוזים שטחונים גס, מערבבים ומורידים מהסיר לתוך כלי נירוסטה או פלסטיק לקירור
לאחר שמתקרר ( לפחות 3 שעות), יוצרים כדורים קטנים במשקל של 8 גר'
הכנת הבצק
יש להכניס את כל החומרים למיקסר וללוש כ-5 דקות במהירות. צריך להתקבל מרקם שטרוייזל, שבו כל החמאה נספגה.
להוסיף למיקסר את הביצים, תוך כדי ערבוב ולערבב כ- 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
נותנים לו לנוח לחצי שעה במקרר מכוסה בניילון נצמד
מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים של 8 ס"מ (קוטר)
ממלאים את העיגולים שקרצנו בכדורי הפלורנטין ומקפלים לאוזן המן
מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ואופים כ- 12 דק'
לצנן ולהגיש עם מעט אבקת סוכר מעל
מתכונים נוספים באדיבות קפה בייגה