חריימה | צילום: יח"צ מתכון לדגים חריפים (חריימה) חריימה | צילום: יח"צ

מתכון לדגים חריפים (חריימה) באדיבות רשת קפה גרג

זמן הכנה: 30 דקות

  • דרגת קושי: קל

חריימה | צילום: יח"צ

 מצרכים

  • מתכון ל-4 אנשים
    רכיבים:
    1/4 כוס שמן זית
    5 שיני שום, פרוסות
    פלפל ירוק, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
    פלפל אדום, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
    2 כפיות גדושות רסק עגבניות
    4 עגבניות חתוכות קצוץ דק

  • 1/4 כוס מים
    2 כפיות כמון טחון
    2 כפיות סוכר
    2 כפיות מלח
    1 כפית פלפל שאטה גרוס
    1/2 קופסת שימורים גרגרי חומוס מבושל
    כף גדושה כוסברה טרייה קצוצה
    8 יחידות פילה אמנון בטמפרטורת מקרר

 אופן ההכנה 

לשים במחבת שטוח ורחב את הרכיבים הבאים: שמן זית, שום ופלפלים חתוכים 

אחרי טיגון קל להוסיף את רסק העגבניות ולטגן כשתי דקות נוספות
להוסיף למחבת את העגבניות הקצוצות, המים, הכמון, הסוכר, המלח, השאטה הגרוס, החומוסים והכוסברה
לבשל כ-20 דקות עד להסמכה ולהוסיף את הדגים כשהצד של העור כלפי מטה. לכסות את הדגים ברוטב ולבשל כחמש דקות נוספות
לפני ההגשה לקשט במעט עלי כוסברה טריים