צילום: רונן מגן  מיני טארטים עם אגסים, גורגונזולה ופרושוטו צילום: רונן מגן 

לכבוד חג שבועות רשת טיב טעם חולקת מתכון קל להכנה. מיני-טארטים עמוסי גודיז ב- 5 דקות עבודה, מיני טארטים עם אגסים, גורגונזולה ופרושוטו.

 זמן הכנה: 5 דקות 

  • דרגת קושי: קל

צילום: רונן מגן 

 מצרכים

  • מצרכים ל-10 מאפים אישיים:
    1 חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה שהופשר במקרר במשך הלילה
    3 אגסים בקליפתם מגולענים וחתוכים לשמיניות
    200 גרם גבינת גורגונזולה 
    10 פרוסות דקות פרושוטו 

  • 2 כפות דבש
    1 כף עלי תימין
    מלח ופלפל שחור גרוס
    1 ביצה טרופה להברשה

 אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
פורסים את הבצק על משטח עבודה מקומח וקורצים ממנו 10 עיגולים בקוטר 9 ס"מ.
מניחים את עיגולי הבצק בתבנית.
מסדרים במרכז כל עיגול 2 פלחי אגס, כפית גורגונזולה מפוררת ופרוסת פרושוטו.
מזלפים על כל עיגול מעט דבש, מפזרים תימין ומתבלים במלח ופלפל.
אופים במשך 15 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים והגבינה מבעבעת.
ניתן, להחליף את האגס בפרוסות נקטרינה או שזיף.

מגישים חם