מתכון מנצח ל'פיש אנד צ'יפס'  צילום: יח"צ

לרגל יום הצ'יפס שיתקים ב- 13 ליולי נחגוג גם בישראל את 'יום ה'ציפס הבינלאומי'. לחובבי דגים וצ'יפס, מומחי המותג הקולינארי מאסטר שף, הכינו מתכון להכנת 'פיש אנד צ'יפס', מנה יפה, קלילה וטעימה במיוחד 

זמן הכנה: 30 דקות

  • קושי: קל

מצרכים:

  • מצרכים ל-4 מנות:
    • 6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים למקלות (או צ׳יפס מוכן לטיגון)
    • 700 גרם פילה קוד חתוך לנתחים
    • 1 כוס תערובת נאגטס 
    • כ-2/3 כוס בירה או סודה

  • 1 כפית אבקת שום
    • 1 כפית פפריקה
    • 1 כפית אורגנו
    • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

מתחילים מהכנת הבלילה לדגים:
שופכים כוס תערובת לציפוי נאגטס לקערה.
מתבלים באבקת שום, פפריקה ואורגנו.
מוסיפים חצי כוס בירה או סודה.
הבלילה צריכה להיות במרקם של תערובת פנקייקס, במידת הצורך מוסיפים בירה/סודה.
סמוך להגשה: מחממים שמן לטיגון עמוק.
טובלים את נתחי הדג בבלילה, מעבירים לשמן החם ומטגנים 8-5 דקות או עד להזהבה.
במקביל מטגנים גם את הצ׳יפס עד להזהבה מלאה ומוציאים למסננת.
מגישים את נתחי הדג והצ׳יפס עם ממרח לפי הטעם