המבורגר עם פטריות המבורגר עם פטריות בשילוב איולי כמהין המבורגר עם פטריות | צילום: גליה אבירם

מתכון מקורי ומנצח, להמבורגר עם פטריות בשילוב איולי כמהין באדיבות שף אילן פנחס, השף הראשי של רשת מסעדות ההמבורגר BBB

זמן הכנה: 20 דקות

  • קושי: קל

מצרכים:

  • מתכון ל- 6 מנות.

    מרכיבים לקציצה:
    5 ביצים.
    15 פטריות פורטובלו בינוניות חתוכות גס (250 גרם).
    15 פטריות שמפיניון בינוניות חתוכות גס (250 גרם).
    חצי בצל סגול קצוץ דק (100 גרם).

    250 גרם גבינת חלומי מגורדת.

    חצי כוס קמח (100 גרם).
    שן שום אחת קצוצה.
    ענף אחד של בצל ירוק קצוץ דק.
    2 כפיות שטוחות של מלח

  • מרכיבים לאיולי כמהין-
     250 גרם מיונז הלמנס (קופסא קטנה)
     חצי כף מחית פטריות כמהין שחורות.
     חצי כף חרדל דיג'ון גרגירים.
     קורט פלפל שחור גרוס.
     5 זיתי קלמטה קצוצים דק2 כפיות שטוחות מלח (10 גרם).

    מרכיבים להרכבת הלחמנייה-
    1 לחמניית המבורגר, עדיף מקמח מלא.
    1 קציצת חלומי פטריות.
     כף איולי כמהין.
    עלה אחד של חסה.
    4-5 פרוסות מלפפון חמוץ.
    2-3 פרוסות חטיף ציפס בטטה( מומלץ מאוד לא חייב).

     

אופן ההכנה

בקערת ערבוב טורפים את הביצים היטב ומוסיפים את כל המוצרים מלבד הקמח ומערבבים.

לאחר שהמסה אחידה מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד שיוצאת מסה אחידה וטיפה דביקה.
מניחים את המסה בתבניות סיליקון בצורה המבורגר, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 10-15 דקות או השחמת הקציצה.
עם הוצאת הקציצות מתנור יש להוציא מתבנית הסיליקון למניעת לחות.

אופן הכנת האיולי-
מערבבים בעזרת מטרפה עם המרכיבים עד להתחברות עם המיונז, חשוב לא לערבב יותר מידי שהמיונז לא יתפרק.

הרכבת ההמבורגר-

צורבים את הקציצה על מחבת חמה עד להשחמה, ניתן גם על גריל פחמים.
על בסיס הלחמנייה מורחים את האיולי ומעליו מניחים את החסה והמלפפון החמוץ.
שמים את הקציצה הצרובה ומפזרים את החטיף בטטה מעל.

 

מתכונים נוספים מרשת BBB

מתכון לארוחה קיצית: סלט פטה ארטישוק

קוקטייל חגיגי של תות שמפיין