לקראת ראש השנה, מתכון לעוגת דבש קלאסית, עשירה, רכה ונימוחה בפה, בטעם ביתי ובמרקם אחיד שתגרוף מחמאות מכל הסועדים בשולחן. מתאימה גם כפינוק למי שאוהבים, לכל אירוח ולנשנוש מתוק כשמתחשק, באדיבות רשת קפה גרג

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • דרגת קושי: קל

עוגת דבש

עוגת דבש קלאסית | צילום: אלעד גוטמן

 מצרכים

  • עוגת דבש - 2 יחידות אינגליש קייק:

    280 קמח
    1.5 כפיות א. אפיה
    1.5 כפיות א. אפיה
    1/4 כפת סודה לשתייה
    קורט מלח

  • קורט ציפורן
    3 ביצים
    200 גרם שמן קנולה
    240 גרם דבש
    160גרם סוכר חום
    130 גרם תה 

 אופן ההכנה 

  • מחממים תנור ל-170 מעלות
    מכניסים לקערת מיקסר עם מטרפה ומערבבים שמן דבש וסוכר.
    מוסיפים ביצים ומערבבים שוב.
    מוסיפים הקמח, אבקת אפיה, קינמון, סודה לשתייה, מלח וציפורן.
    מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
    מוסיפים התה ומערבבים שוב.
    מחלקים את המסה שקיבלנו לשתי תבניות אינגליש קייק ואופים בין 45 ל 55 דקות בטמפ' של 170 מעלות.

    יש לבדוק אם העוגה מוכנה כשמכניסים קיסם במרכז העוגב והקיסם יוצא יבש

מתכונים נוספים באדיבות קפה גרג

עוגיות לבבות

טרטליני בליווי רוטב שמנת פסטו

סלמון בלימון

רול ספרדי

ירקות בקארי

קרם סחלב

מרק בטטה

מרק בצל

פילה לברק על מצע ספגטי ברוטב לימוני