מתכון לעוגת אפרסקים הפוכה ממטבחה של שושנה
מתכון לעוגת אפרסקים הפוכה וקיצית, מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה.
- זמן הכנה: 30 דקות
- דרגת קושי: קל
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
-
מרפדים תבנית קפיץ עגולה 24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
ממיסים בסיר 50 גרם מהחמאה.
מעבירים את החמאה לתבנית המרופדת
מפזרים סוכר חום בצורה אחידה
מסננים את האפרסקים ומסגרים בתבנית עם הצד העגול כלפי מטה.
מקציפים את יתרת החמאה עם סוכר ולימון מגורד למשך 5 דקות.
מוסיפים בהדרגה את הביצים
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה.
מוסיפים בהדרגה, תוך ערבול ולסירוגין את הקמח והיוגורט
מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה
שופכים את הבלילה על האפרסקים.
אופים 50-60 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (רצוי לבדוק את העוגה עם קיסם כבר אחרי 45 דקות)
מצננים מעט ורק אז הופכים לצלחת הגשה.
מגישים פושר - מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
- עוגיות תמרים
- עוגת תפוזים
- בלינצ'ס גבינה וצימוקים
- עוגיות ירח
- אטריות ביצים לפסח
- מתכון למצה ברייט
- מתכון לגפילטע פיש
- מתכון לקניידלך
- ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין".
לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח
ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808