מרק בצל | צילום: דרור כץ מתכון למרק בצל באדיבות השף נדב מרום מרק בצל | צילום: דרור כץ

מתכון למרק בצל באדיבות נדב מרום, שף ראשי ברשת קפה גרג "במשך השנים הפך המרק לסימן ההיכר של אוכל חם ומזין ומילה נרדפת לפינוק אמיתי. הניחוח המהביל, האדים העולים, צבעוניות ירקות החורף המגוונים והטעם המרגיע של המרק"

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

מרק בצל | צילום: דרור כץ

 מצרכים

  • 100 גרם חמאה
    2 ליטר בצל פרוס לרצועות "חצי אמינסה", פרוס דק
    1 כף עלי טימין, קצוץ דק מאד
    1 כוס יין לבן

  • 2 ליטר מים

    כף מחית ציר בקר
    פלפל לבן
    מלח
    מעט סוכר

 אופן ההכנה

  • לחמם את החמאה עד שהיא חומה (לא שחורה!)

  • לזרוק לתוכה את הבצל והטימין הקצוץ, לבשל עד שהבצל רך וחום.
    להוסיף את היין ולערבב היטב, לגרד את התחתית. לצמצם את כל היין.
    להוסיף את המים ולאחר שמגיע לרתיחה להוסיף את אבקת המרק.
    לבשל כ-20 דקות נוספות ולתקן טעמים.
    במקרה שמשתמשים ביין בישול מתוק צריך פחות סוכר. הסוכר רק צריך לאזן את חמיצות היין

     

 

מתכונים נוספים באדיבות קפה גרג

סלט בריאות מקסיקני עשיר בטעמים

סלקים מתקתקים עם שמנת חמוצה ואגוזים