עוגת טירמיסו | צילום: אסף אמברם עוגת טירמיסו עם גרגירי וניל עוגת טירמיסו | צילום: אסף אמברם

מנה אחרונה בסגנון איטלקי: טירמיסו עם גרגירי וניל, מתאים לכל ארוחה חגיגית ואירוח, באדיבות המותג מאסטר שף 

זמן הכנה: 50 דקות

  • דרגת קושי: בינוני

עוגת טירמיסו | צילום: אסף אמברם

מצרכים

חומרים לתבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ:

לקרם וניל:
1 חבילה פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה 38%
1 קופסה גבינת מסקרפונה 
1/2 כוס חלב
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
3 כפות ליקר אגוזים או ברנדי 

  • לבסיס:

    חבילת בישקוטים 
    2 ספלוני אספרסו חזק
    1/2 כוס חלב
    3 כפות ליקר קפה או ליקר אגוזים או ברנדי

    להגשה:
    אבקת קקאו

אופן ההכנה 

מקציפים פודינג וניל, שמנת מתוקה, מסקרפונה, חלב, סוכר וליקר במיקסר עד לקבלת קרם חלק ואחיד.

מערבבים אספרסו, חלב וליקר בקערה קטנה. טובלים את הבישקוטים בתערובת ומסדרים בשכבה צפופה בתחתית תבנית.
מעל שכבת הבישקוטים יוצקים את הקרם ומחליקים את פני הקרם.
מעבירים למקרר למשך הלילה.
לפני ההגשה מפזרים אבקת קקאו בעזרת מסננת קטנה.

 

מתכונים נוספים באדיבות מאסטר שף

עוגת גבינה אפויה עם גרגרי וניל

תבשיל בקר עם קטניות איטלקיות

סלט עדשים חם