ארוחת חג כשרה לפסח - פוזילי עם דג חריף
מתכון כשר לפסח לאוכלי קיטניות שיעשיר כל שולחן חג: פוזילי עם דג חריף. נתחי הדג מתבשלים במשך זמן קצר ומדויק ברוטב ארומטי וחריף של פלפלים, עגבניות ושום מערבבים עם הפוזילי באדיבות מותג ברילה
זמן הכנה: 40 דקות
- דרגת קושי: קל
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
-
1. מכינים את הרוטב: בסיר רחב ונמוך מסדרים בשכבות: שמן זית, פרוסות של עגבניות ופלפלים, שום, פרוסות לימון, פלפל חריף ותבלינים. יוצקים מים, מוסיפים חצי מכמות עלי הכוסברה. מביאים לרתיחה, מבשלים 10 דקות, מנמיכים להבה ומבשלים עוד 15 דקות על אש קטנה לריכוך ולמיצוי הטעמים.
2. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. הרוטב חייב להיות טעים כמו שהוא, עוד לפי שמוסיפים את נתחי הדגים. אם לא מספיק חריף – זה הזמן!
3. לפני ההגשה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח ומבשלים את הפוזילי, דקה-שתיים פחות ממה שכתוב בהוראות שעל האריזה.
4. במקביל מוסיפים את נתחי הפילה לרוטב החם ומבשלים יחד 5 דקות.
5. מוסיפים לסיר הרוטב את הפסטה המסוננת, יחד עם חצי כוס ממי הבישול, נותנים לה להתחבר לרוטב תוך בישול של 2 דקות ומגישים מיד עם פלחי לימון ועלי כוסברה קצוצים מעל.מתכונים נוספים
- חמין ביתי
- פשטידת ספגטי בצורת עוגה עם גבינות ופרחי ברוקולי
- פסטה בולונז בסיר אחד
- דפי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד ומלית גבינה