חמין מקרוני עם אסאדו | צילום: אפיק גבאי מתכון לחמין מקרוני עם אסאדו חמין מקרוני עם אסאדו | צילום: אפיק גבאי

החורף כבר כאן ומה יותר מפנק מחמין בייתי עשיר שימלא את הבית בניחוחות וטעמים. מותג ברילה מציע מתכון חורפי עם טוויסט מפתיע: חמין מקרוני עם אסאדו 

זמן הכנה: 30 דקות

  • דרגת קושי: קל

חמין מקרוני עם אסאדו | צילום: אפיק גבאי

 מצרכים

  • 1 צנצנת רוטב בזיליקום
    1 חבילת בוקטיני (ספגטי מס' 9)
    5 יחידות אסאדו חתוכות עם העצם
    7 שיני שום
    5 כפות שמן זית
    2 בצלים חתוכים לרבעים

  • כפית מלח
    200 גרם ערמונים
    כפית פלפל שחור גרוס
    כף גדושה פפריקה
    מים לכיסוי הפסטה
    3 כפות טימין – רק העלים

 אופן ההכנה 

  • מבשלים את הבוקטיני ומסננים
    במחבת מניחים שמן זית, רבעי בצלים ואת האסאדו, מטגנים מכל הכיוונים עד שהבשר והבצלים משחימים ומניחים את המחבת בצד.
    מערבבים בקערה את הבוקטיני עם צנצנת הרוטב, השום, הפפריקה, המלח, הפלפל והטימין.
    בתבנית מלבנית משומנת – רצוי מרופדת נייר אפייה משומן, מניחים מעט מהבוקטיני, מניחים את חתיכות הבשר והבצלים על התבנית, מפזרים ערמונים ושופכים את שמן הבשר מעל.
    מכסים בשאר הבוקטיני.
    מכסים במים עד לכיסוי.
    עוטפים בנייר אפייה שמעליו נייר כסף.
    אופים בתנור בחום של 130 מעלות ללילה, או לכ- 7 שעות

     

    מתכונים נוספים 

  • פשטידת ספגטי בצורת עוגה עם גבינות ופרחי ברוקולי
  • פסטה בולונז בסיר אחד
  • דפי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד ומלית גבינה