מתכון לעוגת קצף וקצפת ממטבחה של שושנה
מתכון לעוגת קצף וקצפת, מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. "את העוגה הזו הייתי מכינה כאשר רונן היה חוזר מהקיבוץ או כאשר היה במצב רוח עצוב...העוגה תמיד היתה עוזרת לו!"
- זמן הכנה: 100 דקות
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
-
מהחומרים לבצק: מערבבים יחד את כל החומרים לבצק
מכינים קצף קשה מהחלבונים ואופים על נייר אפייה כשעה בחום נמוך עד שהקצף יבש.
מוציאים מהתנור את הקצף
מקלפים את הנייר בזהירות ומצננים
הערת המחברת: אני אופה בחום 120 טורבו למשך שעה וחצי.
לשים את הבצק.
משטחים בתבנית ואופים בחום גבטה כ-10 דקות ומקררים.
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ונס קפה
מורחים על הבצק (שהתקרר בינתיים)
מניחים למעלה את הקצף האפוי -
הכנת הציפוי:
ממיסים סוכר, חלב וקקאו ומוסיפים מרגרינה/חמאה.
מורידים מהאש ויוצקים בכף עיגולים על הקצף הלבן האפוי.
הציפוי צריך להיות סמיך.
יש לשמור על העוגה במקרר עד להגשה.
עדיף להכין את העוגה 24 שעות לפני שמגישים -
מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
- עוגת אפרסקים הפוכה
- עוגיות תמרים
- עוגת תפוזים
- בלינצ'ס גבינה וצימוקים
- עוגיות ירח
- אטריות ביצים לפסח
- מתכון למצה ברייט
- מתכון לגפילטע פיש
- מתכון לקניידלך
- ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין".
לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח
ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808