עוגת גבינה  | צילום: אפיק גבאי מתכון לעוגת הגבינה הקרה הטובה ביותר עוגת גבינה | צילום: אפיק גבאי

מתכון לעוגת גבינה קרה. מתאימה כקינוח לכל ארוחה ואירוח. יש להכין מראש ולתת לעוגה הזדמנות להתייצב. אפשר להגיש עם ציפוי חגיגי של שמנת חמוצה ופירות יער או לחילופין לפזר פירורים של עוגיות על פני העוגה, באדיבות המותג מאסטר שף

זמן הכנה: 40 דקות

  • דרגת קושי: בינוני

עוגת גבינה קרה | צילום: אפיק גבאי

מצרכים

חומרים לעוגה בקוטר 22 ס״מ:

לשכבת הגבינה:

2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
1 חבילה פודינג וניל עם גרגירי וניל מאסטר שף
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 9%
1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי

  • לציפוי שמנת ופירות אדומים:

    2 גביעי שמנת חמוצה (עדיף ״של פעם״)
    4 כפות סוכר
    מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
    סלסילת דובדבנים ו/או פירות יער

  • לבסיס:
    200 גרם עוגיות שוקולד צ׳יפס
    70 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה 

 מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת ומהדקים לתחתית התבנית. שומרים במקפיא.

מכינים את מלית הגבינה: מקציפים את השמנת המתוקה עם פודינג וסוכר במשך 3 דקות לקבלת קרם. לאחר מכן, טורפים את הגבינות למרקם אחיד, מוסיפים אותן לקרם ומערבלים במהירות נמוכה.
יוצקים את תערובת הגבינה על הבסיס, מכסים ומעבירים למקרר למשך 8 שעות להתייצבות. שעה-שעתיים לפני ההגשה מומלץ להעביר למקפיא כדי להקל על חילוץ העוגה מהתבנית.
מכינים את הציפוי לעוגה: מערבבים שמנת חמוצה עם 2 כפות סוכר ומורחים על פני העוגה.
מערבבים את הפירות עם 2 כפות סוכר, מיץ וקליפת לימון ויוצקים על פני העוגה.

מומלץ להקציף את השמנת המתוקה עם הפודינג והסוכר במיקסר בעל מנוע חזק המעניק קצפת יציבה ואוורירית, דוגמא מיקסר Kmix של קנווד.

מתכונים נוספים באדיבות מאסטר שף

עוגת גבינה אפויה עם וניל וקרם ריבת חלב

עוגת גבינה אפויה עם גרגרי וניל

תבשיל בקר עם קטניות איטלקיות

סלט עדשים חם

עוגת טירמיסו עם גרגירי וניל