לקראת חג השבועות רשת קפה גרג מציעה מתכון גלילות חציל ממולאות גבינת עיזים להכנה קלה בבית. באדיבות אלעד אמסלם, השף הראשי של הרשת

זמן הכנה: 50 דקות

  • דרגת קושי: בינוני

גלילות חציל

גלילות חציל | צילום: קונספטיק 

 מצרכים

  • מרכיבים ל- 12 יחידות

    2 חצילים
    גבינת עיזים
    2 קופסאות של עגבניות מרוסקות
    4 שיני שום פרוסות
    חופן עלי בזיליקום טריים 

  • 1 בצל

    שקית של פתיתי מוצרלה 
    קורט מלח
    קורט פלפל שחור
    וקורט סוכר לפי הטעם

 אופן ההכנה 

פורסים את החציל לפרוסות בעובי של 1 סמ'

מושחים את הפרוסות בשמן זית, מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור עד להשחמה
במחבת מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים את פרוסות השום, עגבניות מרוסקות, מעט מלח, פלפל שחור וסוכר לפי הטעם.
מוסיפים את עלי הבזיליקום, ונותנים לרוטב להתבשל מספר דקות.
לוקחים את פרוסות החצילים, ממלאים כל פרוסה ב-50 גרם גבינת עיזים ומגלגלים.
שופכים לתבנית הגשה את רוטב העגבניות, מסדרים מעל את גלילות החצילים ומפזרים את פתיתי המוצרלה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10 דק
מפזרים מעל עלי בזיליקום טרי