ארוחה חלבית כשרה לפסח, לאוכלי קיטניות - פנה עם פטריות וערמונים בשמנת ויין לבן באדיבות מותג ברילה 

שפע של ניחוחות וטעמים אופפים את המנה המפנקת הזאת. אפשר להסתפק רק בסוג אחד של פטריות, לוותר על הכרישה, התימין והמוסקט – אבל בינינו הם אלה שהופכים את הרוטב מרוטב פטריות בשמנת לעילוי ממש. 

זמן הכנה: 20 דקות

  • דרגת קושי: קל

פנה פטריות וערמונים | צילום: נמרוד סונדרס

פנה פטריות וערמונים | צילום: נמרוד סונדרס

 מצרכים

  • 1 חבילה פנה כשר לפסח
    1 סלסלת פטריות פורטבלו פרוסות
    1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
    2-3 פטריות פורצ׳יני יבשות (לא חובה), מושרות במים וקצוצות
    מלח ופלפל שחור טחון טרי
    2 כפות חמאה או שמן זית
    1 שקית ערמונים בוואקום חצויים או קצוצים גס

  • 1 גבעול כרישה קצוץ דק-דק
    3 שיני שום פרוסות או קצוצות (לטעם מודגש יותר)
    1 עלה דפנה (לא חובה)
    צרור קטן של תימין
    1/2 כוס (120 מ״ל) יין לבן
    1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה לבישול 38%
    מעט אגוז מוסקט טחון טרי
    פרמזן מגוררת, להגשה

 אופן ההכנה 

  • מחממים מחבת בלי שומן. כשהיא ממש חמה מוסיפים את הפטריות ונותנים להן 5 דקות או יותר כדי לאבד נוזלים והתכווץ. מוסיפים פורצ׳יני ומתבלים במלח ופלפל.
    מוסיפים חמאה או שמן זית ומערבבים לציפוי הפטריות. מוסיפים גם ערמונים, כרישה, שום, עלי דפנה ותימין. כשהכל זהוב ומעלה ריח מוסיפים יין ונותנים לו להתאדות.
    יוצקים את השמנת, מביאים לרתיחה, טועמים, מתקנים תיבול ומתבלים במוסקט טרי. מכבים את האש ושומרים חם.
    לפני ההגשה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח ומבשלים את הפסטה דקה-שתיים פחות ממה שכתוב בהוראות על האריזה.
    מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב, יחד עם חצי כוס ממי הבישול, מערבבים יחד במשך 1-2 דקות ומגישים מיד עם פרמזן מגוררת מעל.

     

    מתכונים נוספים

  • פוזילי עם דג חריף
  • חמין ביתי
  • פשטידת ספגטי בצורת עוגה עם גבינות ופרחי ברוקולי
  • פסטה בולונז בסיר אחד
  • דפי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד ומלית גבינה