מתכון חגיגי, טעים במיוחד ועשיר בטעמים. להכנה קלה בבית – פילה סלמון בלימון ותפו''א באדיבות רשת קפה גרג

זמן הכנה: 40 דקות

  • דרגת קושי: קל

פילה סלמון

פילה סלמון | צילום: שטרסטוק 

 מצרכים

  • מנת דג סלמון 250 גרם

    50 גרם פטרוזיליה קצוצה
    25 גרם שום קצוץ
    15 גרם שמן זית

    3 גרם מלח

    1 גרם פלפל שחור
    1/2 לימון

  • 2 תפו"א בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
    סיר עם שמן
    30 גרם פטרוזיליה קצוצה
    1 שן שום קטושה
    מיץ מ 1/2 לימון
    3 גרם שמן זית
    מלח ופלפל לפי טעם

 אופן ההכנה 

מחממים מחבת היטב.
מורחים את המחבת בשמן ומניחים את הדג עם העור על המחבת.
מתבלים היטב במלח ופלפל כ- 2 דקות וצורבים את הדג מכל הכיוונים ומניחים במגש.
מערבבים בקערה את הפטרוזיליה, שום ושמן זית, מערבבים היטב ומורחים את הדג בצורה שווה.
מזלפים את הלימון על הדג.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומכניסים את הדג לתנור למשך 5 דקות.

מבשלים בסיר עם מים את התפו"א (1/2 בישול).
מסננים את התפו''א ומקררים. 
מחממים את הסיר עם השמן ומטגנים את התפו''א היטב.
ברגע שקוביות התפו"א מוכנות, מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
מסדרים בצלחת ומניחים לצד הדג.