פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס ממטבחה של שושנה
מתכון לפשטידת פטריות בנוסח פרובאנס מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה
- זמן הכנה: 20 דקות
- דרגת קושי: קל
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
-
מחממים את התנור לחום בינוני
בקערה גדולה שמים את הגבינות, אבקת מרק וביצים.
בוחשים לתערובת אחידה.
ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בצל עד שיתרכך
מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד כ-8 דקות
מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות לקערה ובוחשים היטב.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
משמנים את התבנית במעט חמאה.
מוסיפיםאת הבלילה לתבנית ומעל גבינ"צ.
אופים 40-50 דקות או עד שהפשטידה תתיצב.
מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
-
- בלינצ'ס גבינה וצימוקים
- עוגיות ירח
- אטריות ביצים לפסח
- מתכון למצה ברייט
- מתכון לגפילטע פיש
- מתכון לקניידלך
- ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין".
לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח
ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808