פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס ממטבחה של שושנה     פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס ממטבחה של שושנה    פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס ממטבחה של שושנה

מתכון לפשטידת פטריות בנוסח פרובאנס מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • לתבנית מרובעת בגודל 22*22 ס"מ


  • 1 גבינה לבנה חצי שמנה (250 גרם)
    1 גבינת קוטג' (225 גרם)
    150 גרם גבינ"צ מגורדת גס
    2 כפות אבקת מרק פטריות

  • 3 ביצים טרופות
    30 גרם חמאה
    1 בצל גדול קצוץ דק
    500 גרם פטריות טריות או משומרות ומסוננות
    מלח ופלפל שחור לפי הטעם
    חמאה לשימון התבנית

אופן ההכנה

  • מחממים את התנור לחום בינוני
    בקערה גדולה שמים את הגבינות, אבקת מרק וביצים.
    בוחשים לתערובת אחידה.
    ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בצל עד שיתרכך
    מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד כ-8 דקות
    מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות לקערה ובוחשים היטב.
    מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
    משמנים את התבנית במעט חמאה.
    מוסיפיםאת הבלילה לתבנית ומעל גבינ"צ.
    אופים 40-50 דקות או עד שהפשטידה תתיצב.

מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

                      עוגת גזר