קדירת ירקות בקארי  | צילום: אסף לוי מתכון לקדירת ירקות בקארי באדיבות השף נדב מרום קדירת ירקות בקארי | צילום: אסף לוי

מתכון לקדירת ירקות בקארי באדיבות נדב מרום, "כשקר שם בחוץ, אין כמו ארוחה חמה מפנקת ומנחמת". רשת גרג קפה מנדבת מתכון קליל ובריא  קדרת ירקות בקארי, שיחמם לכם את החורף

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

קדירת ירקות בקארי | צילום: אסף לוי

 מצרכים

  • מתכון ל-4 מנות
    חומרים ל רוטב:
    2 כפות מחית קארי אדום.
    חצי קופסת שימורים (200 מ"ל) קרם קוקוס.
    שמן סויה לפי מראית עין (תלוי בגודל הסיר).
    פחית עגבניות מרוסקות.
    קורט מלח
    קורט סוכר

  • חומרים לתבשיל:
    שמן סויה לפי מראית עין
    10 עגבניות שרי חצויות.
    2 בצלים סגולים חתוכים לרצועות.
    2 בטטות חתוכות לקוביות ואפויות.
    חבילת פטריות.
    חופן אפונת גינה.
    שעועית עדינה (שקית).

 אופן ההכנה

  • הכנת הרוטב

    בסיר רחב על אש קטנה, בוזקים שכבה דקה של שמן
    מוספים את כפות הקארי וקרם הקוקוס
    בחושים היטב עם כף עץ עד לקבלת מרקם אחיד
    מוסיפים את פחית העגבניות המרוסקות
    מתבלים במלח ומעט סוכר.
    הכנת התבשיל
    בסיר נוסף יש לחמם שמן
    לטגן את הבצל והפטריות.
    לאחר מכן מוסיפים את עגבניות השרי ואת רוטב הקארי.
    ואז את שאר הירקות.
    להביא לרתיחה.

    המלצת הגשה
     לצד אורז לבן ומעט בוטנים מעל.

מתכונים נוספים באדיבות קפה גרג

קרם סחלב

מרק בטטה מוקרם

מרק בצל

סלט בריאות מקסיקני עשיר בטעמים

סלקים מתקתקים עם שמנת חמוצה ואגוזים