דגים חריפים | צילום: יח"צ מתכון לפילה דגים חריפים (חריימה) דגים חריפים | צילום: יח"צ

מתכון לדגים חריפים (חריימה) באדיבות רשת קפה גרג

  • זמן הכנה: 50 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

דגים חריפים | צילום: יח"צ

 מצרכים

  • מתכון ל-4 אנשים

    רכיבים:
    1/4 כוס שמן זית
    5 שיני שום, פרוסות
    פלפל ירוק, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
    פלפל אדום, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
    2 כפיות גדושות רסק עגבניות
    4 עגבניות חתוכות קצוץ דק

  • 2 כפיות כמון טחון
    1/4 כוס מים

    2 כפיות סוכר
    2 כפיות מלח
    1 כפית פלפל שאטה גרוס
    1/2 קופסת שימורים גרגרי חומוס מבושל
    כף גדושה כוסברה טרייה קצוצה
    8 יחידות פילה אמנון בטמפרטורת מקרר

 אופן ההכנה

  • שמים במחבת שטוח ורחב את הרכיבים הבאים: שמן זית, שום ופלפלים חתוכים 

    אחרי טיגון קל מוסיפים רסק העגבניות ומטגנים כשתי דקות נוספות
    מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות, המים, הכמון, הסוכר, המלח, השאטה הגרוס, החומוסים והכוסברה
    מבשלים כ-20 דקות עד להסמכה ומוסיפים את הדגים כשהצד של העור כלפי מטה.
    מכסים את הדגים ברוטב ומבשלים כחמש דקות נוספות
    לפני ההגשה מקשטים במעט עלי כוסברה טריים

מתכונים נוספים באדיבות קפה גרג

פילה לברק על מצע ספגטי ברוטב לימוני

טרטליני בליווי רוטב שמנת פסטו

סלמון בלימון

רול ספרדי

ירקות בקארי

קרם סחלב

מרק בטטה

מרק בצל

עוגיות לבבות בציפוי אדום אוהב