מתכון לסלמון בלימון על מצע לקט ירקות מוקפצים
שת קפה גרג מעניקה מנה המתבססת על מזונות קלים יותר המשלבים ירקות ודגים בבישול וטיגון בריא, מתכון סלמון בלימון על מצע לקט ירקות מוקפצים
- זמן הכנה: 30 דקות
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
-
מחממים מחבת עם שמן זית
צורבים את הסלמון על המחבת (כ2 דקות כל צד)
מפזרים על הפילה מעט מלח ומעט פלפל שחור גרוס
מחממים מחברת נוספת ומוסיפים לתוכה את רבעי הפטריות, בצל סגול, אפונה, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, זיתי קלמטה
מוסיפים כפית שום, מעט שמן זית ומיץ לימון, מלח +פלפל, כף פטרוזיליה קצוצה וממשיכים להקפיץ הכל ביחד
מערבבים בכלי כף שמן זית, כפית שום כתוש וכף פטרוזיליה קצוצה
מניחים את לקט הירקות בצלחת
מניחים לצד הירקות את פילה הסלמון
מורחים בעזרת מברשת את חלקו העליון של הדג עם התערובת שהכנו (שמן זית/שום/פטרוזיליה)המלצת הגשה: עם רבע לימון בצלחת
מתכונים נוספים באדיבות קפה גרג