שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין
לכבוד ט"ו מתכון שהוא חווית טעמים לחיך, מתכון לשוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין, המלית הופכת את שוקי ההודו הצנועות למעדן מלכים, באדיבות רשת טיב טעם
זמן הכנה: 20 דקות
- דרגת קושי: קל
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את המלית: טוחנים קרוטונים ורוזמרין במעבד מזון לתערובת פירורית.
מוסיפים פיסטוקים ומשמשים ומעבדים בכמה פולסים לתערובת קצוצה גס.
ממלאים, צולים ומגישים: יוצרים חתך לאורך כל שוק ובעזרת האצבעות מנתקים את הבשר מהעצם, יוצרים מעין כיס ומרחיבים אותו מעט.
ממלאים את הכיס במלית (בערך כף לכל שוק) בידיים רטובות. דוחסים אותה היטב פנימה.
מניחים את השוקיים בתבנית, משמנים ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים את יתרת המלית על השוקיים.
צולים כשעה ורבע עד שהשוקיים מזהיבות. מוציאים ומגישים לצד בטטה צלויה וסלט עלים.
מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם
"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה
מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות
דניס צלוי ממולא לימונית ולימון
שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים
מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר
כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה
סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות