הקונדיטורים של רשת קפה גרג, חושפים מתכון לעוגת מוס ריבת חלב. עוגה עשירה, מרשימה, ומתאימה לכל אירוח

זמן הכנה: שעה וחצי

  • דרגת קושי: בינוני

מוס ריבת חלב  

מוס ריבת חלב | צילום: אנטולי מיכאלו 

 מצרכים

  • מרכיבים לבסיס העוגה:
    100 ג' חמאה,
    100 ג' סוכר,
    2 ביצים,
    100 ג' שוקולד מריר,
    5 ג' וניל,
    35 ג' קמח ללא גלוטן.

  • קראנץ':
    100 ג' שוקולד לבן, 20
    ג' פתיתי קוקוס קלוי.
  • מוס ריבת חלב:
    5 ג' ג'לטין ,
    25 מ"ל מים קרים, 320
    ג' ריבת חלב,
    500 מ"ל שמנת מתוקה.

  • ציפוי העוגה:
    160 ג' ריבת חלב, 15 מ"ל שמנת מתוקה.

     

 אופן ההכנה 

בסיס
מניחים את השוקולד והחמאה בקערה, למיקרוגל.
טורפים פנימה סוכר ותמצית וניל. להוסיף ביצים ושאר מרכיבים.
יוצקים בתוך תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בחום תנור 160 מעלות.

קראנץ'
מניחים את השוקולד בתוך קערה למיקרוגל,
מערבבים פנימה את פתיתי הקוקוס ויוצקים על גבי בסיס הבראוניז בשכבה אחידה.
מקפיאים עד השלב הבא.

מוס ריבת חלב
מערבבים את הג'לטין יחד עם המים הקרים. מניחים את ריבת החלב בקערה למיקרוגל לריכוך. מקציפים את השמנת המתוקה, בהדרגה מוסיפים את ריבת החלב. מערבבים 2 כפות מהקצפת לתוך קערית הג'לטין המומס. יוצקים את המוס על גבי הקרנץ' שבתבנית ומקפיאים למשך ארבע שעות עד שלב הציפוי.

ציפוי
מניחים בקערית חסינת חום את ריבת החלב יחד עם השמנת המתוקה, מחממים כדקה במיקורגל לחימום וריכוך, מערבבים היטב ויוצקים בצורה אחידה על פני המוס. משיבים למקפיא להתייצבות.

  • מתכונים נוספים באדיבות קפה גרג

מתכון לפילה סלמון בלימון ותפו''א

מתכון למרק עגבניות עם אורז