שעועית ירוקה ברוטב עגבניות ממטבחה של שושנה
מתכון לשעועית ירוקה ברוטב עגבניות מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה
- זמן הכנה: 30 דקות
- דרגת קושי: קל
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
-
מורידים את קצות תרמילי השעועית
מרתיחים את המים בסיר גדול ומוסיפים מלח.
מבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי עד שהשעועית מרככת.
מסננים את השעועית במסננת ומחזירים לסיר חם ויבש.
שמים את הסיר על האש לשתי דקות תוך שמזיזים כל הזמן את הסיר מצד לצד.
(פעולה זו תגרום לשעועית להישאר פריכה).
שמים בסיר את שאר המצרכים.
מבשלים יחד כ-15 דקות
מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
-
- בלינצ'ס גבינה וצימוקים
- עוגיות ירח
- אטריות ביצים לפסח
- מתכון למצה ברייט
- מתכון לגפילטע פיש
- מתכון לקניידלך
- ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין".
לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח
ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808