טארט נקטרינות | צילום: נופר בוגנים  מתכון לטארט פירות מושחת טארט נקטרינות | צילום: נופר בוגנים 

קבלו מתכון לטארט נקטרינות המשלב בצק פריך שנמס בפה ומעל פירות חמצמצים מתוקים

הטעם מזכיר לי את החיתוכיות עם הפירות שהסבתות שלנו היו עושות. אם יש לכם פירות שהן כבר לא כל כך יפים, אל תזרקו ! תכינו טארט.
אפשר לשלב כל סוג של פרי קיץ: שזיפים, נקטרינות, אפרסקים.
העוגה הכי טעימה כשהיא חמימה עם קצת אבקת סוכר

  • זמן הכנה: שעה וחצי
  • קושי: בינוני

טארט נקטרינות | צילום: נופר בוגנים 

מצרכים:

  • מצרכים:
    ● לבצק:
    ● 1.5 כוסות קמח
    ● 140 גרם חמאה קרה חתוכה
    ● 3 כפות אבקת סוכר
    ● 6 כפות מים קרים
    ● ½ כוס שקדים טחונים
    • מלית נקטרינות:
      ● 8 נקטרינות פרוסות
      ● 4 כפות ריבת ענבים או כל ריבה אחרת.(אפשר גם סילאן/מייפל)
      ● כפית קינמון
      לציפוי:
      מעט חלב קר מוברש

אופן ההכנה

1. במיקסר שמים קמח ואבקת סוכר, מוסיפים חמאה קרה ומים
2. שהבצק רך ונעים שמים במקרר לחצי שעה
3. בינתיים פורסים את הנקטרינות
4. שמים את הנקטרינות בקערה ומערבבים יחד עם ריבה וקינמון
5. מוציאים את הבצק מהמקרר ופותחים עם מערוך על גבי נייר אפייה למלבן יפה ולא דק מדי
6. מפזרים חצי מכמות השקדים על הבצק
7. מוסיפים את המלית
8. מפזרים את יתרת השקדים על המלית
9. מקפלים את שולי הבצק מסביב לכל המלית
10. מורחים את הבצק בחלב
11. מכניסים לתנור בחום 170 מעלות, ל-40 דק עד שהפרי שזוף.
*העוגה טובה ביום הכנתה, מומלץ לשמור במקרר עד יומיים.
*לאחר שהעוגה מתקררת ניתן ואף מומלץ לשים אבקת סוכר

קארין לוי בת 47 נשואה +3 ,הייטקיסטית שאוהבת לאפות והרבה! בשנים האחרונות פיתחתי את התשוקה שלי לאפייה והשנה האחרונה בהחלט נתנה לי את האפשרות לקחת אותה צעד קדימה.
יש לי דחף בלתי נשלט בכל הקשור לבצקים ומאפים, המתכונים שלי מגיעים מכל העולמות והרבה מחקר וניסוי נעשה סביב כל מתכון ומתכון והכי כיף שאפשר לעשות אותם בבית, כך שכל אחד יכול .

טלפון להזמנות או לסדנאות אפייה 054-6328236 

https://www.instagram.com/mamamia_baker/

 

מתכונים נוספים של קארין לוי

עוגת רוגלך ממכרת במיוחד

עוגת משמש

מתכון לבאגט

מתכון קליל לעוגת גבינה אפויה

פאי פקאן כשר לפסח