פשטידת קישואים מומלצת במיוחד
מתכון לפשטידת קישואים מומלצת במיוחד מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה
- זמן הכנה: 20 דקות
- דרגת קושי: קל
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
-
מחממים את התנור לחום בינוני
ממיסים את החמאה בסיר בינוני ומטגנים בצל עד שיזהיב
מוסיפים את הקישואים ומטגנים יחד כ-15 דקות.
מוסיפים את השמיר ומטגנים 5 דקות נוספות.
מורידים מהאש ומעבירים לקערה גדולה.
מניחים להצטנן מעט.
מוסיפים לקערה את הגבינות והביצים ובוחשים בעדינות.
מתבלים בפלפל לבן ומלח לפי הטעם ובוחשים בשנית.
משמנים את התבנית במעט חמאה וזורים בתחתית את הסולת.
מעבירים אתתערובת הקישואים לתבנית
משטחים ואופים כ-45 דקות או עד שהפשטידה תתיצב.
מניחים להצטנן כ-10 דקות לפני ההגשה
מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
-
- בלינצ'ס גבינה וצימוקים
- עוגיות ירח
- אטריות ביצים לפסח
- מתכון למצה ברייט
- מתכון לגפילטע פיש
- מתכון לקניידלך
- ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין".
לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח
ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808