פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים
לכבוד חג פסח מתכון חגיגי לשולחן החג - פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים. דג עסיסי, דשן ונוח להכנה. שכבת הזוקיני, המסודרת עליו כקשקשי דג, מוסיפה טוויסט יצירתי, באדיבות רשת טיב טעם
זמן הכנה: 80 דקות
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
הכנת הרוטב
מחממים שמן בסיר קטן על להבה בינונית ומאדים כרישה ותימין כ-5 דקות.
מכסים ומנמיכים את הלהבה.
מבשלים כ-5 דקות עד שהכרישה רכה. מסירים את המכסה ומעבירים ללהבה גבוהה.
יוצקים יין ומבשלים כ-5 דקות עד שהוא מצטמצם לשליש הכמות.
מוסיפים מיץ תפוזים, קליפת תפוז ודבש, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מבשלים כ-7 דקות עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בחצי.
מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל חריף. טוחנים לקרם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני. שומרים בצד.
הכנת הדג
מחממים תנור ל-170 מעלות.
שמים סלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה.
מערבבים שמן זית עם קליפת לימון ושיני שום ומורחים על הדג בנדיבות.
מתבלים במלח ופלפל לבן ומעבירים למקרר ל-15 דקות עד שהשמן נקרש מעט.
מסדרים את פרוסות הזוקיני על הדג בצורת קשקשים עד לכיסוי מלא.
מברישים את שכבת הזוקיני ביתרת תערובת השמן ובוזקים מלח.
מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
אופים כ-35 דקות עד שהדג מוכן (כשמחדירים סכין רואים כי במרכזו של הדג הצבע נותר ורדרד ולא אטום).
מחממים מעט את הרוטב ומגישים אותו לצד הדג.
אפשר להכין יום מראש עד שלב צליית הדג.
מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם
שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה
"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה
מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות
דניס צלוי ממולא לימונית ולימון
שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים
מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר
כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה
סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות