מתכון לפאי תפוחים לראש השנה
שנה חדשה בפתח, ואיך אפשר בלי מתכון לפאי תפוחים קלאסי. קבלו מתכון שבאמת אפשר לגזור ולשמור. הבצק של הפאי טוב לכל סוגי הפאי שתרצו. אל תפחדו לגוון, אפשר גם עם פירות אחרים ואפילו שוקולד
- זמן הכנה: שעה
- קושי: קל
מצרכים:
|
|
אופן ההכנה
קלתית
במיקסר מערבבים את חומרי הבצק לפי סדר המתכון ללא הביצה ולימון, שהתערובת נהיית פירורית להוסיף את הגרידה והביצה.
מחלקים את הבצק ל 2/3 ו1/3, משטחים ועוטפים בניילון נצמד במקפיא ל- 15 דקות.
מלית תפוחים
מקלפים תפו"ע דק לחצי ירח, ומוסיפים עליהם לימון. מערבבים יחד.
במחבת ממיסים הסוכר, מוסיפים את החמאה והתפוחים ומערבבים 15 דקות
מערבבים יחד את הפודינג והמים ומוסיפים למחבת יחד עם קינמון.
מערבבים דקה נוספת, מכבים את האש ומצננים.
מוציאים את הבצק מהמקפיא ומרדדים לעלה גדול מקוטר התבנית.
מרפדים את התבנית ונועצים עם מזלג ע"ג הבצק.
מכניסים שוב למקפיא ל-15 דקות.
הרכבה
מחממים תנור ל180 מעלות
מוציאים את הקלתית ואת הבצק הנוסף שהקפאנו, מפזרים את התפוחים באופן אחיד מעל הבצק.
מוסיפים אגוזי מלך, מגרדים את הבצק מעל העוגה ומפזרים סוכר חום מעל.
בתאבון
קארין לוי בת 47 נשואה +3 ,הייטקיסטית שאוהבת לאפות והרבה! בשנים האחרונות פיתחתי את התשוקה שלי לאפייה והשנה האחרונה בהחלט נתנה לי את האפשרות לקחת אותה צעד קדימה.
יש לי דחף בלתי נשלט בכל הקשור לבצקים ומאפים, המתכונים שלי מגיעים מכל העולמות והרבה מחקר וניסוי נעשה סביב כל מתכון ומתכון והכי כיף שאפשר לעשות אותם בבית, כך שכל אחד יכול .
טלפון להזמנות או לסדנאות אפייה 054-6328236
https://www.instagram.com/mamamia_baker/
מתכונים נוספים של קארין לוי