לכבוד חג הפסח מתכון טעים במיוחד של לינגוויני זוקיני ודג באדיבות איתי שפיגל, השף של רשת קפה ביגה

זמן הכנה: שעה

  • דרגת קושי: בינוני

לינגוויני זוקיני

לינגוויני זוקיני ודג | צילום: דן פרץ

 מצרכים

4 כפות שמן זית
שן שום
100 גרם עגבניות קצוצות
50 מ"ל יין לבן

  • 80 מ"ל ציר ירקות
    2 קוביות חמאה
    80 גרם רצועות זוקיני
    פסטה לפסח (מקמח תירס\קמח תפו"א)

    פילה דג לברק

אופן ההכנה

מחממים על מחבת שמן זית
מוסיפים שן שום פרוסה ואת העגבניות הקצוצות.
מתבלים במלח, פלפל לפי הטעם ומבשלים דקה
מוסיפים יין לבן ומצמצמים כ-2 דקות על האש
מוסיפים ציר ירקות, מתקנים תיבול במלח פלפל
מוסיפים את קוביות החמאה ע"מ להסמיך את הרוטב
מוסיפים את רצועות הזוקיני
מבשלים את הפסטה (מקמח תירס/תפו"א) לפי הוראות היצרן
במקביל לשים פילה דג (קודם הצד של העור) על הפלנצ׳ה/ מחבת
מניחים את הפסטה על הצלחת ומעל מניחים את הדג

מתכונים נוספים באדיבות קפה בייגה