test top strip

 

עוגיות שוקולד צי'יפס | צילום: שטרסטוק

לכבוד עונת השוקולד מתכון קינוח חגיגי - עוגיות שוקוצ'יפס XXL באדיבות קפה ביגה 

זמן הכנה: 45 דקות

  • קושי: קל

מצרכים:

  • מתכון לכ-15-20 עוגיות גדולות 

    240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

    200 גרם סוכר לבן
    240 גרם סוכר חום כהה
    חצי כפית מלח
    120 גרם ביצים ( 2 יחידות XL)

  • 420 גרם קמח מנופה
    3 גרם אבקת סודה לשתייה (חצי כפית)
    150 גרם שוקוצ'יפס מריר
    120 גרם שוקולד חלב קצוץ
    100 גרם אגוזי פקאן קצוצים

אופן ההכנה

במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה עם סוכר לבן וחום וכן מלח.
מוסיפים את הביצים ואת הקמח מנופה עם אבקת הסודה לסירוגין.
מערבלים רק עד שהמסה אחידה.
מוסיפים את השוקולדים והפקאן הקצוץ.
מחממים תנור ל - 165-170 מעלות.
מגלגלים כדורי בצק של כ- 80-100 גרם.
מסדרים ברווחים על גבי מגש ונייר אפייה.
אופים כ- 10 דקות בהתאם לגודל העוגייה וסוג התנור.
העוגיות יישארו רכות ואפויות חלקית במרכזן בגמר האפייה.
מניחים להתקרר בחוץ ואורזים בצנצנת עוגיות.

 

מתכונים נוספים באדיבות קפה ביגה

קציצות  דגים

קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז

עוגת מוס מסקרפונה בציפוי שוקולד לבן

לינגוויני זוקיני ודג

מתכון לאוזני המן במילוי פלורנטין

מתכון מנצח לסופגניות לחג חנוכה

מתכון לעוגת דבש תפוחים והדרים

מתכון למקלובה צמחונית באדיבות קפה בייגה

פרנץ' טוסט מתוק במיוחד לפתוח את היום בחיוך

עוגת גבינה קלאסית

מתכון מרענן לסלט סלק ותפוחים

מתכון לפסטה בלרינה שכולם אוהבים