שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים
מתכון לשוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמוטלה הדרים. מיץ הגזר מעשיר את הבשר בטעמים מתקתקים, ואלה מתאזנים היטב בזכות עלי הגפן וקליפות ההדרים. רגע לפני ההגשה מפזרים על השוק גרמולטה — תערובת תיבול איטלקית ירקרקה ומרעננת, מאת סבינה ולדמן ובאדיבות רשת טיב טעם
זמן הכנה: 60 דקות
- דרגת קושי: קל
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים שוק טלה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בתבנית גדולה ועמוקה.
מרתיחים בסיר מיץ גזר עם ציר עוף או מים ויוצקים על השוק. מוסיפים תימין, בצלי שאלוט וגזרים.
צולים בתנור כשעה. מוציאים את התבנית ומעלים את הטמפ' ל-190 מעלות.
מוסיפים לתבנית תחתיות ארטישוק, קישואים ועלי גפן ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
צולים עוד כ-30 דקות עד לדרגת מדיום-וול.
בסמוך להגשה מכינים גרמולטה: מערבבים פטרוזיליה, שום וקליפות הדרים ומפזרים על השוק הצלויה.
מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם
פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים
שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה
"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה
מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות
דניס צלוי ממולא לימונית ולימון
שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים
מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר
כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה
סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות