מקלובה אסיאתית | צילום: שני הלוי מקלובה אורז ועוף בסגנון אסייתי מקלובה אסיאתית | צילום: שני הלוי

מתכון עשיר ומיוחד למקלובה אורז ועוף עם טוויסט אסיאתי מתאימה לאירוח ומרשימה במיוחד באדיבות המותג מאסטר שף 

זמן הכנה: 60 דקות

  • דרגת קושי: בינוני

מקלובה אסיאתית | צילום: שני הלוי

מצרכים

2.5 כוסות אורז בסמטי מאסטר שף
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות
2-3 שיני שום
1/2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורד דק
1 גזר, חתוך לרצועות דקות (ג'וליינים)
3 ענפי בצל ירוק, חתוכים לטבעות דקות
3-4 נתחי פרגית, חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ

  • 2 כפות סויה מאסטר שף
    3 כפות רוטב צ'ילי מתוק מאסטר שף
    3 כפות טריאקי מאסטר שף
    2 כפות שמן
    2 תפוחי אדמה, קלופים 
    1/2 כוס מים רותחים 
    לקישוט:
    כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

ממלאים סיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז ומבשלים חצי בישול כ-7 דקות. מסננים, מוסיפים את המלח, מערבבים ומשאירים בצד.
מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנים את הבצל, הג'ינג'ר והשום עד להזהבה, במשך כ-6-7 דקות. מוסיפים את הגזר, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 3 דקות.
מוסיפים את נתחי העוף, מערבבים ומטגנים עד שהעוף מחליף את הצבע.
מוסיפים את התבלינים והרטבים ומערבבים.
מוסיפים את האורז והבצל הירוק ומערבבים עד שכל הטעמים מתאחדים. מוציאים החוצה לקערה גדולה.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
מחממים את השמן בסיר כבד ברוחב 24 ומכסים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי אדמה. מטגנים 3-4 דקות עד שהן מתחילות להזהיב.
מעבירים את כל האורז והעוף לסיר, מהדקים, בעזרת כף עץ מייצרים 4-5 חורים עמוקים וממלאים אותם במים.
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות. מכבים את האש ומשאירים לנוח ל-10 דקות.
לוקחים מגש עגול או צלחת גדולה, מניחים על הסיר והופכים מהר כך שהאורז ייצא בצורה מושלמת של עוגה.

מתכונים נוספים באדיבות מאסטר שף

מתכון לסופגניות במילוי וניל

קרפים במילוי בננות מקורמלות ברוטב קרמל וקוקוס 

מאפה קיגל עם חמוציות ברוטב קרמל

סיגרים במילוי בשר מטורטיות

לזניה עשויה מטורטיות

סלט קוסקוס מרענן ועשיר בירוקים ופירות העונה

מתכון לעוגת הגבינה הקרה הטובה ביותר

עוגת גבינה אפויה עם וניל וקרם ריבת חלב

עוגת גבינה אפויה עם גרגרי וניל

תבשיל בקר עם קטניות איטלקיות

סלט עדשים חם

עוגת טירמיסו עם גרגירי וניל