מתכון נפלא, מפנק ומנחם של מרק בצל בתוך כיכר לחם עם גבינה מותכת באדיבות מאסטר שף

זמן הכנה: 50 דקות

  • דרגת קושי: בינוני

מתכון למרק בצל בתוך כיכר לחם | צילום: שני הלוי

מתכון למרק בצל בתוך כיכר לחם | צילום: שני הלוי

מצרכים

מצרכים לכ-15 סופגניות

מרכיבים למרק:

4-5 בצלים לבנים, חתוכים לרצועות דקות
25 גרם חמאה
1 כף שמן זית
2 כפות סויה מאסטר שף
1 כפית סוכר
2-3 כפות קמח מקצועי מאסטר שף

  • 1 ליטר ציר או מים רותחים

    1/4 כוס יין לבן (אופציונלי)

    להגשה:
    2 כיכרות לחם כפרי עגול 
    1 חבילת גבינת צ'דר פרוסה או גל גבינה צהובה אחרת שאוהבים
    1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת
    עלי טימין

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות. 
ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את השמן, הבצל, הסויה והסוכר. מערבבים, מכסים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-20 דקות.
מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע כ-3 דקות נוספות עד שהבצל משחים.
מוסיפים את הציר או המים והיין הלבן, מערבבים, מכסים ומבשלים ללא מכסה במשך 40 דקות (כמות הנוזלים אמורה להצטמצם. טועמים ומתקנים את התיבול).
חותכים את הרבע העליון של כל כיכר לחם ובעזרת כף מרוקנים את הפנים שיישאר רק קרום חיצוני בצורת קערה. מרפדים את פנים הלחם בכמה פרוסות גבינה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
יוצקים את המרק לתוך קערות הלחם, מפזרים מעל את הפרמזן ומקשטים עם עלי הטימין.

מתכונים נוספים באדיבות מאסטר שף

לכבוד חנוכה מתכון לסופגניות במילוי וניל  

קרפים במילוי בננות מקורמלות ברוטב קרמל וקוקוס 

מאפה קיגל עם חמוציות ברוטב קרמל

סיגרים במילוי בשר מטורטיות

לזניה עשויה מטורטיות

סלט קוסקוס מרענן ועשיר בירוקים ופירות העונה

מתכון לעוגת הגבינה הקרה הטובה ביותר

עוגת גבינה אפויה עם וניל וקרם ריבת חלב

עוגת גבינה אפויה עם גרגרי וניל

תבשיל בקר עם קטניות איטלקיות

סלט עדשים חם

עוגת טירמיסו עם גרגירי וניל