סלט אוליביה | צילום: שני הלוי מתכון לסלט אוליבייה רוסי בהגשה מודרנית סלט אוליביה | צילום: שני הלוי

לכבוד הנובי גוד מתכון לסלט אוליבייה הרוסי המפורסם בהגשה מודרנית ומיוחדת, באדיבות המותג מאסטר שף

זמן הכנה: 30 דקות

  • דרגת קושי: קל

סלט אוליביה | צילום: שני הלוי

מצרכים

מרכיבים ל-4 מנות אישיות:

4 תפוחי אדמה 
2 גזרים
500 גרם חזה עוף
4 ביצים קשות
4 מלפפונים חמוצים
1/2 קופסת אפונה ירוקה משומרת

  • 1 תפוח ירוק מקולף (אופציונלי)

    1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
    1/4 כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
    1/2 צנצנת מיונז מאסטר שף
    קישוט:
    עלי פטרוזיליה

אופן ההכנה 

מבשלים ביחד את תפוחי האדמה והגזרים עם הקליפה עד שהם מתרככים.
מבשלים בנפרד את חזה העוף עד שהוא מתרכך.
מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות קטנות.
חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות.
מקלפים את הביצים הקשות וחותכים לקוביות קטנות.
חותכים את המלפפונים החמוצים והתפוח לקוביות קטנות.
מעבירים את כל המרכיבים החתוכים לקערה גדולה, מוסיפים את המלח, הפלפל והמיונז ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
מעבירים את הסלט ל-4 רינגים אישיים שמונחים על צלחות הגשה ומהדקים היטב.
מוציאים את הרינגים, מקשטים את הסלט בעלי הפטרוזיליה ומגישים.


מתכונים נוספים באדיבות מאסטר שף

קרפים במילוי בננות מקורמלות ברוטב קרמל וקוקוס 

מאפה קיגל עם חמוציות ברוטב קרמל

סיגרים במילוי בשר מטורטיות

לזניה עשויה מטורטיות

סלט קוסקוס מרענן ועשיר בירוקים ופירות העונה

מתכון לעוגת הגבינה הקרה הטובה ביותר

עוגת גבינה אפויה עם וניל וקרם ריבת חלב

עוגת גבינה אפויה עם גרגרי וניל

תבשיל בקר עם קטניות איטלקיות

סלט עדשים חם

עוגת טירמיסו עם גרגירי וניל