פשטידת כרובית ממטבחה של שושנה
מתכון לפשטידת כרובית מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה.
- זמן הכנה: 20 דקות
- דרגת קושי: קל
מצרכים
|
|
-
מחממים תנור לחום בינוני
שמים את הכרובית ותפו"א בסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי
מביאים לרתיחה ומבשלים יחד עד שיתרככו.
מסירים מהא, מסננים מהמים ומועכים למחית חלקה
טורפים יחד חלב וביצים ובוחשים את המחית.
מוסיפים גבינה לבנה ושמנת חמוצה
מתבלים במלח ופלפל ובוחשים לתערובת אחידה.
משמנים את התבנית, יוצקים את הבלילה לתבנית.
זורים מלמעלה את הגבינ"צ.
אופים כ-55 דקות.
מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
-
- בלינצ'ס גבינה וצימוקים
- עוגיות ירח
- אטריות ביצים לפסח
- מתכון למצה ברייט
- מתכון לגפילטע פיש
- מתכון לקניידלך
- ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין".
לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח
ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808