פרוסות אנטריקוט | צילום: חיים יוסף. סגנון: אוריה גבע פרוסות אנטריקוט צלויות עם פטריות ובצלים ברכז רימונים פרוסות אנטריקוט | צילום: חיים יוסף. סגנון: אוריה גבע

מתכון חגיגי של פרוסות אנטריקוט צלויות עם תבשיל פטריות ובצלים ברכז רימונים. הבשר והפטריות מרוויחים מבילוי משותף בתנור, ורכז הרימונים מעמיק את הטעמים ומהווה בסיס לרוטב העסיסי. באדיבות רשת טיב טעם 

         זמן הכנה: 40 דקות

  • דרגת קושי: בינוני

פרוסות אנטריקוט | צילום: חיים יוסף. סגנון: אוריה גבע

 מצרכים

  • חומרים ל-6-8 מנות:

    2 סלסילות פטריות שמפיניון שלמות 
    2 סלסילות פטריות פורטובלו קטנות שלמות 
    1 צנצנת פטריות יער כבושות מסוננות מנוזלים 
    1 צנצנת בצלצלי פנינה כבושים מסוננים מנוזלים

  • 1 צרור תימין

    6 כפות שמן זית
    מלח ופלפל שחור גרוס
    1/2 כוס רכז רימונים
    נתח אנטריקוט במשקל ½1 ק”ג נקי משומן וגידים בטמפ’ החדר

 אופן ההכנה

מחממים תנור ל-250 מעלות. 

בתבנית גדולה ומעט עמוקה מניחים פטריות שמפיניון, פורטבלו, פטריות כבושות ובצלצלים כבושים. מפזרים תימין, יוצקים 4 כפות שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים היטב. יוצקים מעל רכז רימונים.
משמנים את נתח האנטריקוט ביתרת שמן הזית ומתבלים היטב במלח ופלפל. מניחים את הנתח במרכז התבנית על הפטריות והבצלים. צולים כ-15 דקות.
הופכים את הנתח ומוזגים עליו את הנוזלים שבתחתית התבנית. מחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות. מוציאים ומצננים כ-15 דקות לפני הפריסה. פורסים את הבשר לפרוסות עבות כמספר הסועדים ומגישים לצד תבשיל הפטריות.

 

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה

"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית 

כריך לביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה