סלט אנדיב | צילום: חיים יוסף. סגנון: אוריה גבע סלט אנדיב רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר סלט אנדיב | צילום: חיים יוסף. סגנון: אוריה גבע

מתכון חגיגי וצבעוני לשולחן החג: סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר. חיבור בין הדג לסלט שהוא חגיגה של מרקמים וצבעים: עלי אנדיב מרירים ופריכים, בצל אדום עוקצני, גרגירי רימון קראנצ’יים ומנצנצים ומיץ גזר מרוכז שהופך לרוטב מתקתק ורענן באדיבות סבינה ולדמן, רשת טיב טעם

         זמן הכנה: 20 דקות

  • דרגת קושי: קל 

סלט אנדיב | צילום: חיים יוסף. סגנון: אוריה גבע

 מצרכים

  • לאסקבש דניס:

    4 נתחי פילה דניס ללא העור, חתוכים
    לרצועות ארוכות בעובי 2 ס”מ
    מלח ופלפל שחור גרוס
    1/2 כוס חומץ בן יין לבן
    1 שן שום מעוכה
    2 עלי דפנה
    1/4 כוס שמן זית

     

  • לסלט:

    1 כוס מיץ גזר
    4 אנדיב חתוכים לרבעים
    2 חסה סלנובה חתוכה לרבעים
    1 בצל סגול קטן פרוס לטבעות
    20 עלי פטרוזיליה 
    4 כפות גדושות גרגירי רימון
    4 כפות שמן זית
    מלח ופלפל שחור גרוס

 אופן ההכנה

אופן הכנה

מכינים אסקבש: מניחים בקערה רצועות פילה דניס ומתבלים במלח ופלפל.
מביאים לרתיחה בקלחת חומץ, שום, עלי דפנה ושמן זית ויוצקים את הנוזל הרותח על רצועות הדניס. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה לפחות ועד יומיים. ככל שההשריה תהיה ארוכה יותר כך הדג יהיה כבוש יותר.
מכינים ויניגרט גזר: מביאים לרתיחה בקלחת מיץ גזר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות עד שנותרת רבע מהכמות המקורית. מצננים.
מרכיבים ומגישים: מסדרים בצלחת הגשה גדולה אנדיב וחסה. מניחים מעל את רצועות הדג הכבוש, פרוסות בצל, עלי פטרוזיליה וגרגירי רימון. מזלפים שמן זית ומיץ גזר מצומצם. מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד. 

 

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

פרוסות אנטריקוט צלויות עם פטריות ובצלים ברכז רימונים

שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה

"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית 

כריך לביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה