אוזני המן | צילום: שטרסטוק

חג פורים בפתח, רשת בתי הקפה ביגה חולקת מתכון עשיר וייחודי, לאוזני המן עם מגוון מילויים לבחירה כמו: שוקולד, תמרים, חלווה, פרג ועוד

זמן הכנה: 30 דקות

  • קושי: בינוני

מצרכים:

  • חומרים לבצק:

    420 ג קמח לבן
    200 ג חמאה רכה בטמפרטורת החדר
    120 ג אבקת סוכר
    1 ביצה גודל L

  • 1 חלמון

    1 כפית תמצית וניל אמיתית
    1 כפית אבקת אפיה
    קורט מלח

אופן ההכנה

הכנת הבצק

מערבלים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

עיצוב ומילוי
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי חצי סנטימטר.
קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס" מ, מניחים כפית מילוי שאוהבים (שוקולד, תמרים, חלבה או פרג) במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים.

אפיה
מניחים בתבנית מרופדת עם נייר אפיה במרווחים של 2 סמ.
אופים כ- 15 דקות עד הזהבה.
מצננים היטב וזורים אבקת סוכר בנדיבות.
ניתן לאחסן בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

 

מתכונים נוספים באדיבות קפה ביגה

מתכון לספגטי טבעוני אה לה אוליו

עוגיות שוקולד צ'יפס

קציצות  דגים

קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז

עוגת מוס מסקרפונה בציפוי שוקולד לבן

לינגוויני זוקיני ודג

מתכון לאוזני המן במילוי פלורנטין

מתכון מנצח לסופגניות לחג חנוכה

מתכון לעוגת דבש תפוחים והדרים

מתכון למקלובה צמחונית באדיבות קפה בייגה

פרנץ' טוסט מתוק במיוחד לפתוח את היום בחיוך

עוגת גבינה קלאסית

מתכון מרענן לסלט סלק ותפוחים

מתכון לפסטה בלרינה שכולם אוהבים