מתכון לסיני מוקפץ ממטבחה של שושנה
מתכון סיני מוקפץ מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה.
- זמן הכנה: 20 דקות
- דרגת קושי: קל
מצרכים
|
|
-
מחממים מים בסיר וממתינים לרתיחה.
שמים את אטריות האורז כשלוש דקות ומסננים
חותכים את הבצל וחזה העוף לרצועות דקות.
מקפיצים את הבצל והבשר בווק או במחבת עם מעט שמן.
מוסיפים סויה ומוציאים מהמחבת לצלחת.
באותה מחבת (בלי שמנקים) מקפיצים את הירקות. מתחילים עם ירקות קשים, אח"כ פלפל אדום וכרוב ובסוף שום.
מוסיפים סויה, צ'ילי או כל טיבול אחר שאוהבים.
מוסיפים לירקות את הבצל והבשר ומערבבים כדקה על האש.
מוסיפים את איטריות האורז למחבת.
מערבבים ומגישים
מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
-
- בלינצ'ס גבינה וצימוקים
- עוגיות ירח
- אטריות ביצים לפסח
- מתכון למצה ברייט
- מתכון לגפילטע פיש
- מתכון לקניידלך
- ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין".
לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח
ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808