סלמון ברוטב סויה ותפוזים | צילום: גליה אבירם

מתכון מרענן לסלמון ברוטב סויה ותפוזים באדיבות רשת בתי הקפה ביגה 

זמן הכנה: 30 דקות

  • קושי: בינוני

מצרכים:

  • 4 נתחי סלמון ללא העור במשקל של 200 ג' כל אחד.
    200 מ"ל רוטב סויה
    200 גרם סוכר חום

  • 400 מ"ל מיץ תפוזים
    100 מ"ל יין לבן

אופן ההכנה 

בסיר קטן יש לאחד את רוטב הסויה, הסוכר, והיין הלבן.
לחמם עד שהסוכר נמס לגמרי.
לקרר ולערבב היטב ביחד עם מיץ התפוזים.
לשים את נתחי הסלמון בקופסה או במגש עם דופן גבוהה ולשפוך מעל את רוטב התפוזים.
להשרות את הסלמון ל- 4-12 שעות.
לחמם תנור אפייה לחום גבוהה כ- 250 -300 מעלות.
לסדר את נתחי הסלמון על מגש אפייה עם שוליים גבוהים ולשפוך מעט מהמשרה עד ל1/4 גובהה של הסלמון.
להכניס לתנור לאפייה של 6-15 דקות. עד שהסלמון מוכן.
יש להיזהר שהרוטב לא ישרף. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מעט רוטב. תוך כדי האפייה.
אפשר להגיש עם אורז לבן ופטריות מוקפצות.

 

מתכונים נוספים באדיבות קפה ביגה

מתכון חגיגי לאוזני המן 

מתכון לספגטי טבעוני אה לה אוליו

עוגיות שוקולד צ'יפס

קציצות  דגים

קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז

עוגת מוס מסקרפונה בציפוי שוקולד לבן

לינגוויני זוקיני ודג

מתכון לאוזני המן במילוי פלורנטין

מתכון מנצח לסופגניות לחג חנוכה

מתכון לעוגת דבש תפוחים והדרים

מתכון למקלובה צמחונית באדיבות קפה בייגה

פרנץ' טוסט מתוק במיוחד לפתוח את היום בחיוך

עוגת גבינה קלאסית

מתכון מרענן לסלט סלק ותפוחים

מתכון לפסטה בלרינה שכולם אוהבים