מתכון לרוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזֶה לכבוד חג השבועות, באדיבות ישרקו מבית טיב טעם, מתוך ספר המתכונים "חגיגה של אוכל טוב"

         זמן הכנה: 40 דקות

  • דרגת קושי: בינוני

רוטולו תרד | צילום: רונן מנגן

רוטולו תרד | צילום: רונן מנגן

 מצרכים

  • חומרים ל-6 מנות:

    1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות של Rodolfi

    3 שיני שום כתושות
    1 גבעול מרווה

  • מלח ופלפל שחור גרוס

    1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
    2 חבילות (1 ק"ג) קנלוני ריקוטה ותרד קפואים
    50 גרם גבינת גרוייר שווייצרית מגוררת

 אופן ההכנה

יש לקחת סיר בינוני ולהביא לרתיחה עגבניות מרוסקות, שום, מרווה, מלח ופלפל.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 10 דקות עד לצמצום הרוטב ולריכוז הטעמים.
מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים כ- 5 דקות ללא כיסוי עד לקבלת רוטב קטיפתי.
בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.
יוצקים את הרוטב לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ. חוצים את הקנלוני הקפואים ומעמידים אותם במעגלים צפופים על הרוטב.
אופים כ- 25 דקות. מפזרים גבינת גרוייר ואופים עוד כ- 10 דקות עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת. מגישים מיד.

 

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות

סלט אנדיב רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר

פרוסות אנטריקוט צלויות עם פטריות ובצלים ברכז רימונים

שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה

"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית 

כריך לביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה