מרק צח ממטבחה של שושנה

מתכון למרק צח מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה "מרק צח זה האנטיביטיקה לכל דבר. הילדים והנכדים מאוד אוהבים אותו"

  • זמן הכנה: כשעתיים וחצי
  • דרגת קושי: בינוני

מצרכים

  • 1 עוף שלם או חלקים ממנו
    1 בצל גדול
    2 גזרים
    1 קישוא
    2 תפוחי אדמה
  • רבע שורש סלרי מנוקה
    כמה גבעולי שמיר
    8 כוסות מים
    1 כף אבקת מרק עוף
    קורט מלח ופלפל

  • מנקים את העוף וחותכים לרבעים (או שמראש קונים פולקה ורבעים)
    מנקים את שאר הירקות ומקלפים אותם
    שמים הכל בסיר גדול ומוסיפים מים, מלח ופלפל
    מבשלים על אש קטנה מאוד כשעתיים
    טועמים ומתקנים טיבול.
    בתום הבישול מוציאים את גבעולי הפטרוזילה והשמיר.
    אפשר לסנן ולהגיש צח או להגיש עם אטריטת או שקדי מרק.

מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה

עוגת דבש

סיני מוקפץ

כוסמת

פשטידת כרובית

 תרד מטוגן

פשטידת קישואים מומלצת במיוחד

פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס

                      עוגת גזר